• Met een druilerige rit vol met mist naar SVA was ik niet de enige met het plan om met de auto te komen. Wat een vies weer dachten. Maar rond de verzameltijd van 9:30 kwam Erik ook nog even langs, door het zonnetje onze kant op te sturen. De tegenstander had 6 spelers, dus we hadden 2 wissels. We begonnen met 1-2-2-1; Twan op doel, Luuk en Tobias achterin, Gijs J. en Tom in het midden, Boy in de spits en Dave en Gijs H. in de wissel. Bonuscoach was Rick en de scheids Michiel.

  Vanaf de eerste minuut zaten we er bovenop en Gijs J. – wiens waarde na vandaag tot boven die van Frenkie is gestegen – ging goed door en zijn eerste schot op doel werd gekeerd, stuiterde terug en schoot vanuit die stuit hard binnen; 1-0! Precies waar we op getraind hadden de dag ervoor. De volgende aanval was voor VVA en kwam na een afstandschot met zon tegen en nog een nat veld net niet lekker bij Twan uit en schoot zo ons netje in. We moesten dus aan de bak, maar het duo Tobias Luuk zorgde ervoor dat er alleen afstandschoten op doel mochten komen. Die werden heel goed door Twan gered.

  Helemaal scherp werd de bal op het middenveld onderschept en met een goede pass op Boy gespeeld. Die wist wel wat ermee moest gebeuren en “Pipo” Boy schoot de 2-1 binnen. Het volgende schot werd gestopt, de keeper van VVA kreeg de bal niet weg en dus was Boy daar met de 3-1. Gelijk na de aftrap belandde de bal bij onze verdediging en met een mooie rush naar voren speelde Luuk Boy in de loop aan en de zuivere hattrick was een feit; 4-1. We zaten op rozen en Dave en Gijs H. kwamen ondertussen op het middenveld binnen de lijnen.

  Dave – duidelijk geïnspireerd door de mogelijkheden om te kunnen scoren – nam het van Boy over. Zijn schot belandde bij de keeper en kwam net aan over de lijn, 5-1. De volgende actie was voor Gijs J. die het hele VVA team het bos in dribbelde, overspeelde naar Dave en die schoot droog binnen. De actie daarna was bijna weer een kopie met dezelfde acteurs, Dave 7-1. We bleven gas geven en na een pass van Tom stond Dave vrij en die had nog honger, want ook de 8-1 kwam van zijn slof. Net als de 5-1 weer een schot van Dave tegen de paal, over de lijn, naar de andere paal en zo toch nog achter de streep… 9-1! Voor Boy werd het tijd om ook maar weer binnen de lijnen te komen en na weer een prachtige actie van Gijs J. de 10-1 droog binnen te schieten. Om alles compleet te maken had Tom met een afstandschot de 11-1 en ruststand op het bord geknald. Wat een helft!

  Na de limonade gooide we de tactiek over een andere boeg, om nog meer andere teamgenoten aan het scoren te krijgen. We gingen met 1 verdediger en twee spitsen 1-1-2-2 spelen. De juiste intentie, maar toch nog hetzelfde resultaat want de limo had Dave goed gedaan en ging er vol op in en zorgde eigenhandig voor de 12-1 en 13-1. Zoals wel vaker deze wedstrijd kwam Boy hierna weer voor de goal door een mooie pass van Tobias en de 14-1 was een feit. Het werd tijd voor wat wisselingen en Luuk verhuisde naar de spitspositie. Dit had gelijk resultaat, want “Lucky” Luuk flipperde de bal via de paal en de doelvrouw zo binnen met zijn linker; de inzet werd beloond. Gijs J. vond het ook maar weer eens tijd worden voor een goal, dribbelde weer langs alles en iedereen heen en schoot mooi binnen. De volgende was ook voor Gijs J. dit keer op aangeven van Boy, ze hadden even elkaars rol omgewisseld, al werd dat weer snel hersteld door daarna Boy te laten scoren op aangeven van Gijs J. Twan kwam ook steeds meer naar voren en sloot als keeper goed aan waardoor we feitelijk met nog een mannetje meer stonden. Hier werd bijna nog uit gescoord.

  Met 18-1 op het bord werd het tijd om “plan Tobias” ten uitvoering te brengen. Besproken met Dave en Thom, kwam zij in het middenveld en Tobias in de spits met Twan daar vlak achter. De tactiek werd aangepast naar een ingenieus 0-1-4-2 opstelling, waarbij Gijs H. de ausputzer rol kreeg en deze – zonder keeper achter zich – met verve uitvoerde. Het eerste schot op doel van de tegenstander werd vakkundig en zonder angst door hem naar de zijkant gekopt. Hoewel we volle druk naar voren hadden en veel kansen kregen voor Tobias en Twan wilde de bal er gewoon niet in. De vlijmscherpe counters resulteerden nog in de 18-2 en 18-3, maar daar was bij ons de pret niet minder om. De wedstrijd werd in ieder geval door ons met 19-3 afgesloten met een afstandschot van Tom. Dat doet hij wel vaker zou je zeggen, maar deze was met rechts! Een achtste wereldwonder zoals Tom het ongeveer zelf omschreef, want dat had hij nog nooit gedaan.

  Mannen, wat een klasse vandaag. Veel strijd, mooie dribbels, goed samenspel en drie verschillende tactieken in één wedstrijd; het ging vandaag allemaal goed. Geniet van de intocht en hopelijk volgende week weer zo’n mooi resultaat, dan hebben we een licht gebruinde Erik weer terug als coach!