• ADO’20 JO12-3 – SVA JO12-4
  Vandaag mochten we tegen ADO uit Heemskerk voetballen. ADO had net als ons beide wedstrijden gewonnen, maar in hun geval was het telkens met dubbele cijfers. We wisten dus dat het een zware pot zou gaan worden. Helaas was Boy gisteravond ziek geworden, maar gelukkig voor ons was de wedstrijd van Noor afgelast, zodat ze met ons mee kon doen. Heel fijn Noor.
  We begonnen met Twan op goal, daarvoor ons vertrouwde duo Tobias en Daniël, op het midden hadden we Enzo, Ilya en Mark, voorin Noor en Gijs. In de wissel begon Alex.
  De eerste twee minuten hadden wij de bal, maar daarna nam ADO het initiatief compleet over. De 1-0 viel helaas heel snel. Even waren we de weg kwijt, want een volgende aanval van de Heemskerkers werd ook doeltreffend afgerond, 2-0. Een achterstand waren de mannen niet gewend, want ook een volgend doelpunt kon niet voorkomen worden, 3-0. Hierna een kleine opleving van onze toppers. Een goedoplettende Alex speelde Mark in, hij maakte het de doelman van ADO onmogelijk om de bal goed te verwerken, dit werd keurig gezien door Noor. Haar geplaatste schot belandde helaas net naast de paal. Een goede aanval van de Heemskerkers werd met een prima getimede tackle van Daniël voortijdig gestopt. De voortzetting van Twan op Tobias was keurig, zijn bal op Gijs ook. Een goede breedtepass in de loop van Enzo was prima. Enzo zag Noor vrijstaan aan de linkerkant van het veld. Haar voorzet kwam op kophoogte bij Ilya. Maar helaas ook zijn bal verdween aan de verkeerde kant van het doel. Jammer, maar een keurige aanval. Niet goed opletten, zorgden ervoor dat de mannen van ADO richting het doel konden. De eerste redding van Twan was perfect, helaas was de rebound een prooi voor hun spits, 4-0.
  RUST! Mannen, bij tijd en wijle proberen we goed te voetballen. Waarbij het vorige week allemaal lukten, ging het nu tegen een betere tegenstander allemaal wat minder. Maar wat ons uitermate goed beviel was jullie werklust en dat jullie het toch elke keer weer probeerden.
  De 2e helft begonnen we meteen met een leuke aanval. Mark en Alex vonden elkaar blindelings. Het schot van Alex werd keurig gekeerd door de keeper. Ook bij de volgende aanval wisten Gijs en Enzo elkaar goed te vinden. Helaas voor ons ontbrak het bij de laatste pass een aan geluk. Bij een volgende aanval stonden Tobias en Daniël goed opgesteld, helaas kregen zij de bal net niet goed weg. ADO maakten hier dankbaar gebruik van, 5-0. Bij een volgende aanval van de Heemskerkers hadden wij net dat beetje pech en veranderde wij zelf het schot van richting, waardoor het voor Twan onmogelijk was om deze tegen te houden, 6-0. Ondanks de grote achterstand bleven wij op zoek naar die beloning. Bij een mooie rush van Ilya, stond er net één mannetje teveel. En weer een schot van Mark, de keeper liet hem los. Helaas kwam Noor net een teentje tekort. Doordat wij gretig op zoek gingen naar de goal, gaven we ook meer ruimte weg. Dit werd goed benut door de tegenstander 7-0. De mannen lieten hun hoofd niet zakken, maar bleven onverdrote doorgaan. Een aanval over wel 5 schijven, met Tobias, Ilya, Mark, en Noor, werd door Alex afgerond, 7-1. Nog wat kleine kansjes van ons, maar het was ADO dat de eindstand op 8-1 bepaalden.
  Mannen, ondanks de grote nederlaag, hebben we gewoon geprobeerd te voetballen. Helaas ontbrak het bij het laatste balletje aan wat geluk, want anders hadden we er meer kunnen maken. En ADO was ook gewoon een goede tegenstander. Van de week weer lekker trainen en dan mogen we volgende week tegen ODIN op zoek gaan naar revanche.
  Erik Huijgen