• ADO JO10-4 – SVA JO10-3
    Vandaag mochten de mannen weer voetballen. We moestten tegen Ado uit Heemskerk voetballen. De letters van ADO betekenen: Aanhouden Doet Overwinnen, dus we wisten meteen dat we tegen een serieuze tegenstander moestten. Na een goede, maar korte, warming-up konden we beginnen. Opstelling: Twan op doel, daarvoor ons gouden duo Tobias en Luuk, op het middenveld Gijs J, Dave en Tom en in de spits Gijs H. Boy begon in de wissel.
    Nou, wat begonnen we goed aan de wedstrijd. Ado wist niet wat hun overkwam. De ene na de andere aanval werd keurig door ons opgezet. Een mooie pass van onze ‘Frenkie’ Gijs J stelde Dave in staat om een kogel op het doel af te vuren, de keeper had de bal geeneens gezien, 0-1. Maar dit was slechts het begin. Nadat Gijs H een keurig blok had gezet, kwam Dave weer vrij voor de keeper. En weer rondde hij keurig af, 0-2. Hierna lieten we de Heemskerkers een klein beetje in de wedstrijd komen. Maar gelukkig hebben we dan nog altijd Tobias en Luuk die elk gevaar vakkundig een kopje kleiner maakten. Uit een spaarzame counter, was het dan toch de aansluitingstreffer van Ado, 1-2.
    Tom, die de hele wedstrijd een gedreven indruk maakte, kwam er weer eens goed langs aan de linkerkant. Met een klein gelukje kwam de bal bij Boy terecht, hij omspeelde de keeper en kon scoren 1-3. De marge van 2 was weer hersteld. Nu zou je denken dat voetbalt een stuk rustiger, maar het gaf de Heemskerkers ook een beetje extra kracht. Twan werd onder vuur genomen, hij kon tot tweemaal toe handelend optreden, maar ook het derde schot was onze Twan te machtig 2-3. In de laatste minuut voor de rust kon Dave nog een keer doeltreffend uithalen, 2-4.
    RUST. Nou, Paul en ik hadden eigenlijk niets op te merken. Alleen dat we elkaar soms even wat harder moeten inspelen. Nu maar de 2e helft met de zelfde spirit en agressie beginnen als de 1e helft.
    Nu had Ado het windje mee en dat leek hun een beetje extra energie te geven. De paar aanvallen die ze hadden, werden door Twan keurig tegengehouden. En uit weer een snelle voorzetting van Twan, was het weer Dave die scoorde 2-5. Nu leek het verzet van ‘de ezels’ gebroken. Want Tom en Gijs J konden naar hartenlust combineren en ook nog eens Boy vinden. Met een simpel balletje breed werd Dave gevonden. En alles wat hij vandaag aanraakte veranderde in een doelpunt, 2-6. Tobias, die zich de hele wedstrijd kapot had gelopen, kon met zijn laatste beetje energie naar voren rennen. Een uitbal werd door hem snel genomen en weer werd Dave gevonden. Het wordt misschien eentonig, maar weer was het Dave die met scherp schoot en de eindstand op 2-7 bepaalde.
    Mannen, dikke complimenten voor jullie allemaal. Het stond werkelijkwaar als een huis. Achterin vormden Twan, Tobias en Luuk een perfect trio die het elke tegenstander enorm moeilijk maakten om te voetballen. Op het middenveld liepen Gijs J, Tom, Gijs H en Dave elke tegenstander eruit, jullie gaven ze geen tijd om even te rustten en voorin hebben we altijd een goed vrij lopende Boy. Mannen, jullie hebben vandaag weer het publiek vermaakt. Ga zo door!!