• Toen de luxaflex openging en wij naar buiten keken, leek het een druilerige en regenachtige dag te worden – toch niet weer een regenwedstrijd hè…

  Maar nee…, eenmaal aangekomen op de vaste ontmoetingsplek voor uitwedstrijden, begon het zonnetje langzaam door de wolken te komen. Zou het dan toch opklaren?

  De klok tikte 9.50 uur aan en we vertrokken richting Blokker. Al snel vulde de auto zich met woordgrapjes waarin De Blokkers, Het Blok, Blokken en nog veel meer varianten de revue passeerden.

  Na een half uurtje toeren kwamen we aan in Blokker, kleedkamer 18 en Veld E waren ons toebedeeld. In de kleedkamer werd de tactiek besproken, persoonlijke en teamtaken werden verdeeld, waarna we het kunstgras opzochten.

  Na een flinke warming-up, floot om even over tien de scheidsrechter dat de wedstrijd mocht beginnen. Als snel werd duidelijk dat het een andere wedstrijd zou worden als die tegen De Volewijckers, dit waren taaie en behendige voetbalmeiden.

  Als snel vielen de eerste doelpunten, maar helaas wel achter onze keepster Anna, die in de eerste helft zes keer de bal uit het net mocht halen. Ondanks dat onze achterhoede met Josephine, Amy en Zoë keihard werkte konden ze toch niet voorkomen dat de meiden van De Blokkers ons doel vonden.
  Verscheidene malen kwamen de meiden van SVA gevaarlijk voor het doel van De Blokkers…, dit moest op een gegeven moment toch tot een doelpunt leiden…? En ja hoor, zo halverwege de eerste helft leverde goed combinatiespel tussen Indy, Ninthe en Jet het eerste uitdoelpunt op. Het was Cato die hem mocht bijschrijven in haar doelpuntenboekje. Knap gedaan meiden.

  Dit was meteen de ruststand.

  Na een flinke kan powerlimonade te hebben verorberd, mochten we beginnen aan de tweede helft. Uit tactisch oogpunt besloten Anna en Ninthe te wisselen van rol en heeft Ninthe een puike tweede helft gekeept. Goed gedaan!

  In de tweede helft werd het goede combinatievoetbal van onze meiden voortgezet en begon onze achterhoede al makkelijker de voorhoede te bereiken. Strakke ballen langs de lijn, werden afgewisseld door goede wreeftrappen door de lucht.

  Helaas hadden wij geen wissel mee, dus ‘kakte’ het spel in de tweede helft een beetje in. Conditioneel was het een aardige test, máár: test geslaagd! Ook in de tweede helft werd gevochten om elke bal, aan de inzet heeft het vandaag zeker niet gelegen.

  Het lukte SVA niet om in de tweede helft te scoren, maar ondanks een prima keepende Ninthe slaagde De Blokkers er nog wel in enkele keren onze keepster te passeren.
  Om kwart over elf vond de scheidsrechter het wel welletjes en floot de wedstrijd af.

  Beste meiden, zet dit spel door, blijf lekker combineren en de punten komen ‘vanzelf’ weer richting Assendelft.

  Groetjes, een fan…