• Onze eerste competitiewedstrijd start met een schitterende dag op de Kaaykhoeve. Vooraf gezamenlijk een broodmaaltijd, zoals bij iedere thuiswedstrijd het geval is. Tijdens zo’n samenzijn wordt het strijdplan voor de te spelen wedstrijd doorgenomen. Al genietend van een belegd broodje wordt dan alles doorgesproken en krijgen de mannen hun opdrachten in het veld uitgelegd. Je hoopt dan dat het bericht landt bij de spelers. Natuurlijk is er weer een speler die te laat aankomt. Kadir heeft uitgelegd dat hij de definitieve opstelling pas kan maken na de broodmaaltijd. Vooraf is stiekem al bekend hoe er gespeeld gaat worden en dan zal je altijd zien dat een belangrijke speler een verkeerde aanvangstijd in zijn hoofd heeft. Kan je alles weer gaan wijzigingen dus daarom is bij ons altijd veel te laat bekend hoe de definitieve opstelling is. Ik neem aan dat iedereen snapt dat als je te laat komt je niet beloond wordt voor dat gedrag.
    De opstelling was als volgt. Niels in het doel. In de achterhoede waren Stijn, Remco, Ties en Martijn te vinden. Op het middenveld stonden Sonny, Stakie en Jacub. Voorin waren Joep, Leon en Danny te vinden. Bankzitters waren Mats, Luuk, Jesse, Dave en Robert. Grensrechter Dennis en trainers Kadir en René en ook dit keer werden Kadir en René gesteund door Mike van de Staak.
    De wedstrijd ging van start en dan hoor ik de ergernis van de beide trainers over het feit dat de spelers van SVA zich niet aan de opdrachten houden zoals besproken in de wedstrijdbespreking voorafgaand aan de wedstrijd. Gelukkig was het Sonny die de score wist te openen voor SVA. Daar bleef het niet bij want de 2de goal ontstond door een mooie lob van Sonny en weer kon de keeper de bal uit het net gaan grabbelen. Bij de stand 2-0 mochten de mannen richting de kleedkamers voor een bakje thee. Na de rust werd de score weer geopend door Danny en wat zullen zijn ouders en zijn opa genoten hebben. De 4de goal kwam ook weer van de pantoffel van Danny. In de tussentijd hadden wij wel te maken met een grensrechter van de tegenpartij die werkelijk voor alles liep te vlaggen. Op een bepaald moment maakte Danny de 5-0 en kon René naar de overkant roepen dat dit een doelpunt was waar de grensrechter niet voor kon vlaggen, lastig hé. Natuurlijk mocht Sonny de 6de treffer achter zijn naam laten noteren. Ondertussen was de grensrechter van Swift 4 gestopt met vals vlaggen en was het Robert die de genadeklap toediende. Bij een stand van 7-0 mochten de mannen definitief richting de kleedkamers. Dit eerste resultaat in de eerste competitiestart na lange tijd werd dan ook gevierd door de mannen.
    Gezegd dient te worden dat de 2de helft aangenamer was om naar te kijken en wij hoorden tijdens de wedstrijd van de voorganger van Dennis van de Staak, Cees van Schagen dat VV Assendelft had gekeken en zag dat VVA met 19-1 hadden gewonnen van De Kennemers en laat dat nou onze tegenstander zijn voor komend weekend. Mannen denk nou niet dat wij dat “varkentje komende zondag wel even gaan wassen”. Blijf geconcentreerd trainen op de dinsdag en donderdag. Al is de donderdagavond voor SVA2 wel een dingetje. De ene keer is er geen ruimte voor SVA2 zodat de training na krap een uur al afgebroken dient te worden door gebrek aan ruimte voor ons en afgelopen donderdagavond viel het licht uit op het C-veld en natuurlijk precies op dat deel waar SVA2 aan het trainen was. Wij hopen dat er snel naar een oplossing wordt gezocht zodat wij niet moeten gaan uitwijken naar een andere vereniging om daar onze training te kunnen gaan afwerken.
    Volgende week spelen wij uit tegen De Kennemers, mannen houdt de groepsapp in de gaten voor de juiste vertrektijd.

    Groetjes van Gitta Beerepoot