• Zondagmorgen 16 juni vertrekken er 2 bussen richting Hillegom vanaf de parkeerplaats van SVA. Het avontuur tegemoet! 

  In Hillegom wacht op neutraal terrein tegenstander Sporting Martinus in de finale van de nacompetitie. De winnaar promoveert en de verliezer blijft in de 2e klasse. Spanning bij spelers, staf en supporters. Achter de schermen is bij SVA in de week vooraf druk overleg over de scenario’s die zich kunnen voordoen. Prachtig! De hele club is ermee bezig. 

  Het ontvangst bij s.v. Hillegom was geweldig. We werden van harte welkom geheten en alles was tip-top geregeld, waarvoor onze hartelijke dank. Het in grote getale aanwezige publiek van beide clubs, zorgde voor een mooie entourage. Op de grote hoofdtribune waren vele SVA’ers te zien die de spelers van SVA 1 kwamen aanmoedigen. Naast de bussen waren er ook vele dorpsgenoten op eigen gelegenheid richting Hillegom gekomen. De stevig gebouwde tribune van s.v. Hillegom staat op het zuidwesten gericht waardoor het publiek werd getrakteerd op wind, een buitje regen, maar ook een lekker zonnetje. Dit alles zorgde voor een heerlijke voetbalsfeer. 

   

  SVA 1 begon niet goed aan de wedstrijd. Sporting Martinus was de eerste 25 minuten de bovenliggende partij en SVA mocht niet mopperen dat het bij 0-0 bleef in die fase. Pas toen SVA tactisch iets anders ging staan kreeg het grip op de wedstrijd. Martinus werd achteruit gedrongen en bij een snelle uitval wist Daan zowaar te scoren. SVA werd nog een paar maal erg gevaarlijk en in die fase mocht Sporting Martinus niet mopperen dat het bij 1-0 bleef. Zo was er een verwoestend schot van Gianluca, die de keeper met zijn vingerpuntjes wist over te tikken. Het antwoord van Sporting Martinus kwam echter niet heel veel later en met een lelijke en lullige goal kwam het op 1-1. Dit was tevens de - toch wel - terechte ruststand. 

  Sidney moest helaas geblesseerd in de kleedkamer achterblijven waardoor de opstelling wat werd aangepast. Ook deze wedstrijd kreeg SVA geen kans om hieraan te wennen want binnen 2 minuten wist Sporting Martinus de 2-1 op het scorebord neer te zetten. Dat deed wel even pijn. Wat SVA hierna ook probeerde, het werd niet meer echt gevaarlijk. De 3-1 viel wel zeer ongelukkig. Onder druk werd de bal vanaf de helft van de tegenstander op Max teruggespeeld. De wind kwam onder de bal en deze zeilde pardoes over Max in de goal. 

  Hierna had Sporting Martinus de zaken goed onder controle. SVA ging in de laatste fase achterin 1 op 1 spelen om te proberen iets te forceren maar dat lukte niet goed. De ontstane ruimte wist Sporting Martinus goed te benutten en het liep zelfs uit tot 5-1. Damian raakte nog lelijk geblesseerd en moest helaas uitvallen. De uitstekend leidende scheidsrechter voelde het hierna goed aan en floot na 90 minuten af. De terechte winnaar van deze wedstrijd is Sporting Martinus. SVA heeft echter wel een fantastische prestatie neergezet dit gehele seizoen en daar zijn we met z’n allen ontzettend trots op! Terecht daalde het mooie en luide applaus, van het in grote getale aanwezige SVA-publiek, neer op de spelers toen zij het publiek kwamen bedanken. Kippenvel. 

  Terug bij SVA smaakten de biertjes weer goed en werd gezamenlijk met SVA zaterdag 2, SVA 5 en SVA 7, die hun seizoensafsluiting vierden, de wedstrijd Nederland - Polen gekeken. Met het bestuur achter de bar werd het best nog gezellig en werd teruggekeken op een uiterst succesvol seizoen. Natuurlijk was er even teleurstelling maar volgend jaar gaan we gewoon weer verder in de tweede klasse met derby’s tegen KFC en Fortuna Wormerveer. Helaas is v.v. Assendelft gedegradeerd naar de derde klasse waardoor we de dorpsderby moeten missen. Hopelijk komen we weer snel bij elkaar in de competitie. Wij gaan nu vakantie vieren en ons daarna voorbereiden op het nieuwe seizoen. 

  Alle supporters ontzettend bedankt voor de steun! 

  Dit seizoen zullen wij niet snel vergeten.