• DEM JO11-5 ā€“ SVA JO11-3
  Vandaag konden we allemaal uitslapen. Waar we normaal 10 uur wel klaar zijn met de wedstrijd, konden we vandaag pas om 12.15 uur spelen. Het was wel heerlijk voetbalweer. We begonnen in de volgende opstelling. Twan op doel, daarvoor Tobias en Dave, op het middenveld hadden we Mark, Gijs J en Gijs H en voorin het duo Boy en Nassim. In de wissel hadden we Alex, Ilya en Tom.
  We schoten uit de startblokken met een paar hele mooie combinaties. Gijs J die het spel goed aan het verdelen was, speelde Nassim in die Boy een goede kans gaf. Maar het was de keeper van de Beverwijkers die als winnaar uit deze test kwam. Daarna Gijs H die doorliep op de tegenstander en daarmee het gevaar uit de aanval haalde. Je kon zien dat we op passen hadden getraind, want we probeerden goed de vrije man op te zoeken. Uit weer een leuke combinatie tussen Dave en Mark werd een vrijstaande Nassim gevonden. En hij schoot de bal hard achter de keeper, 0-1. Ook DEM deed goed mee en had enkele gevaarlijke aanvallen. Maar een goed oplettende Tobias en Alex haalden menig gevaar voortijdig uit de aanval. En die keer dat de bal toch achter onze verdediging viel, was het Twan die attent reageerde. Het spel golfden op en neer, waarbij beide teams veel energie in de aanval stopte. Ilya en Tom hielden het veld goed breed, waardoor ze telkens aanspeelbaar waren. Helaas voor ons was de Beverwijkse keeper bij schoten van Mark, Dave, Nassim alert, zodat de marge niet vergroot werd. Bij een tegenaanval stonden we net verkeerd. We liepen met zā€™n allen naar voren, waardoor een verdwaalde bal zomaar bij een van hun spitsen kon komen, 1-1. Alhoewel DEM goed verdedigde, waren het toch weer onze spitsen die goed doorjoegen op de verdedigers. Nassim schoot uit het niets op de lat, waarna Boy de rebound op de paal mikte. Het scheelde echt niks, of we hadden een verdiende voorsprong te pakken. Helaas maakten DEM vlak voor rust nog de 2-1.
  RUST. Nou mannen. Niks op aan te merken. Jullie spelen echt allemaal een goede wedstrijd, waarbij we telkens ook oog voor elkaar hebben. Zowel voorin, als achterin. Ga zo door!
  Na de rust hetzelfde speelbeeld. Een sterker SVA en een counterend DEM. De gelijkmaker kon niet uitblijven. Gijs J met een mooie solo, Boy die op alle ballen liep en Nassim die niet moe te krijgen was. Het lukte net niet. Tom die het doel even te hoog zocht en Mark die net een teentje tekort kwam. Uit het niets was het opeens DEM die via een echte scrimmage de 3-1 maakten. Daarna was het de beurt aan onze rood-witte leeuwen. Twan die de bal katachtig uit de doel haalde, had ook nog een mooie voorzetting. Een vrijlopende Gijs H, leverde de bal bij Ilya in. Na een mooie rush langs de lijn, behield hij ook nog goed het overzicht. Alex die goed mee was gelopen kreeg de bal en kon de bal aan Dave meegeven. En een niet aarzelende Dave nam de keeper onder vuur, waarbij hij als winnaar eruit kwam, 3-2. Het kan nog! Nu was het Tobias, die zijn zoveelste goede verdedigende aktie had, die Dave vrij zag staan. En eigenlijk met precies dezelfde afloop, 3-3. En dus weer helemaal terug in de wedstrijd. Hierna nog een paar kleine kansjes, maar met enkele capriolen hield de DEM-keeper verder zijn doel schoon. En waarbij je dat wel vaker op tv ziet. De ploeg die het verdient, krijgt het niet. Want in de voorlaatste minuut was het DEM dat met een heel lelijk doelpunt de overwinning steelden, 4-3.
  Nou mannen. Ik heb echt van jullie genoten. Als team worden jullie steeds sterker, waarbij vandaag vooral opviel dat jullie heel goed met elkaar overspeelden. Met een beetje meer geluk hadden we vandaag ook gewoon kunnen winnen. Dat moeten we nu maar volgende week doen.

  Erik Huijgen