• SVA JO11-4 heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De ploeg van coach Peter won in Zaandijk met maar liefst 4-6 van de leeftijdsgenoten van Zaandijk JO11-1. Het gehele team waren gezamenlijk de smaakmakers van de wedstrijd.

    SVA kwam al in de derde minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Olle, die via de linker zijkant was opgestoomd en beheerst de bal achter de keeper tegen het net schoot. SVA hield daarna het meeste balbezit en op slechts enkele momenten kwam Zaandijk er gevaarlijk uit. De 0-2 wordt verzorgd door Rosa, ze zet haar tegenstander op het verkeerde been en haalt verwoestend uit. SVA JO 11-4 drukt door en daardoor maakt Tim de 0-3. Zaandijk wankelde en had moeite met het goed neerzetten van de verdediging. Kort na ons 3e doelpunt zet Dean goed door en eenmaal vrij voor de keeper geen moment om na te denken gewoon hard door het midden tegen de touwen: 0-4. Nog voor de rust laat Tim zijn 2e doelpunt noteren en zorgt voor een 0-5 ruststand.

    Na rust bracht de thuisclub de spanning enigzins terug door 2 treffers te scoren, maar tegen het einde van de 2e helft tekende Chris voor zijn eerste doelpunt en gooide hiermee de wedstrijd in het slot? Nou niet echt want de wedstrijd duurt 2x 30 minuten SVA JO11-4!!!  Het werden nog een paar benauwde slotminuten want Zaandijk kwam terug tot 4-6.

    Volgens mij is iedereen blij met de eerste driepunter. “Dit voelt erg lekker. Het is met name prettig dat de jongens en meiden worden beloond voor de weg die ze met hard werken hebben ingezet. Ze waren overal erg bewust mee bezig. Verdedigend bleven we vaak goed bij elkaar en we zetten op de juiste momenten druk.

    Onze eigen speelstijl, vanuit onze eigen visie en principes, blijft altijd leidend. Vandaag hebben we met onze eigen kwaliteiten gehandeld naar de kansen die er lagen. We hielden ons middenveld lang intact, om daar de ballen te veroveren en te versnellen in de omschakeling. Dat hebben jullie prima uitgevoerd. Ben nieuwsgierig wat jullie maandag en woensdag op de training gaan leren. Misschien een idee om te oefenen op het omschakelen naar het verdedigen om Olle, Sam en de keeper te ondersteunen.

    Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen de koploper op het programma. Als jullie dan net zo voetballen als vandaag dan kunnen wij met vertrouwen afreizen naar Blauw-Wit te West-Knollendam.