• Na een tussentijdse lentestop van een aantal weken mochten de mannen van de JO11-4 weer de weide in, ditmaal bij onze naaste buur EN naaste concurrent ODIN jo11-3. ODIN had 6 verliespunten meer dan de JO11-4, dus bij een overwinning zou ODIN in ieder geval nooit meer boven SVA kunnen eindigen. De spanning kon je van de gezichten aflezen, en dat was ook duidelijk te merken in het spel van de JO11-4.
    In plaats de wedstrijd vrijuit te beginnen werden de intenties van ODIN al vanaf de eerste seconde duidelijk: we willen winnen! Waar ODIN vocht voor elke meter zakte de spanning bij sommige spelers van het hoofd in de benen. Ballen kwamen niet of nauwelijks aan, het leek wel een potje “hotsebotseknotsebegonia” voetbal! En als de bal al richting het doel kwam was de afwerking te chaotisch. ODIN daarentegen liet zien wel met de spanning om te kunnen gaan, en met twee schoten op doel wisten zij evenveel keer te scoren, 2-0 achterstand. Een mooi afstandsschot van SVA bracht de spanning nog wel terug, maar ODIN bleef voetballen waar SVA geen greep kreeg op de bal, en via 2 kansen waaronder een strafschop wist ODIN nogmaals 2x te scoren.
    De 4-1 achterstand met rust was een behoorlijke tegenvaller, dat was niet de bedoeling! Marcel en Hugo probeerden de manschappen weer op scherp te krijgen, en dat gebeurde dan ook direct in de tweede helft. Er werd beter overgespeeld, en SVA werd steeds sterker. Dat resulteerde in ontzettend veel kansen, maar het merendeel van de ballen werd over, naast of tegen de keeper geschoten. Toch wist SVA 2x te scoren, de spanning was weer helemaal terug! Ettelijke kansen om de gelijkmaker te maken, echter was het ODIN die in een spaarzame aanval de weg naar doel had gevonden en scoorde. Helaas was de tijd te kort om er nog een wedstrijd van te maken, waardoor ODIN als grote overwinnaar het veld af mocht lopen en de achterstand op SVA terugbracht tot 3 punten.
    Mannen, deze wedstrijd hebben jullie echt van onszelf verloren! Als je zoveel kansen krijgt en niet weten te scoren dan weet je dat de tegenstander dat wel doet! Voetbal blijft een teamsport dat je met z’n allen speelt. Er is nog niets aan de hand, volgende week spelen we gewoon weer de sterren van de hemel en gaan we DEM met een nederlaag terug naar huis sturen. En een tip voor de ouders: beloon de mannen de komende twee wedstrijden voor het spelen van een goede wedstrijd met 100% inzet, niet voor het maken van een doelpunt. Het geven van een mooie voorzet is immers net zo belangrijk als het maken van een doelpunt. Als we de laatste twee wedstrijden als team blijven voetballen en elkaar de bal gunnen kan het gewoon niet meer mis gaan!