• Hedenmorgen trad de jo13-2 zonder supporters aan tegen de oranje brigade uit Volendam. Volendam heette oorspronkelijk Folle(n)dam. Oorspronkelijk kwam hier de IJe of E, waaraan de plaats Edam lag, in de Zuiderzee. In 1357 groeven de Edammers een kortere verbinding tussen het Purmermeer en de Zuiderzee. Daarna werd voor de oude haven van Edam een dam aangelegd en de oude haven werd dichtgemaakt; vandaar Follendam. Zo kreeg Edam een nieuwe haven, het Oorgat. Al snel vestigden zich hier boeren en vissers. Ook bleven sommige grondwerkers na de beëindiging van het graafwerk achter in het nieuw ontstane dorp.
    In 2020 is Volendam een plaats met zo'n 22.640 inwoners. De toeristen bezoeken het dorp op zoek naar historische klederdracht en vissersboten. Daarnaast vinden ze souvenirwinkeltjes aan de haven en een boot die hen naar Marken brengt. Volendam heeft een bevolking die zich qua gebruiken onderscheidt van de rest van Nederland middels onder andere een kenmerkend dialect, het Volendams. Volendam vormt ook de thuisbasis van een groot aantal popgroepen en andere muzikanten zoals The Cats, BZN, Nick & Simon, 3JS en Jan Smit. De muziek van Volendam staat ook wel bekend als Palingsound.
    Terug naar de wedstrijd: De jo13-2 werd geteisterd door blessures, waardoor maar liefst 4 invallers uit de jo13-3 en jo12-1 hun opwachting mochten maken in de jo13-2: mannen, ontzettend bedankt! Het was geen prettige wedstrijd om in te vallen, maar jullie hebben echt jullie best gedaan. Was Volendam een maatje te groot? Nee, niet echt. Volendam deed echter wat SVA verzuimde: voetballen als een team en gebruik maken van de posities. Na een knullig doelpunt van Volendam in de eerste helft rechtte SVA de rug om een 2-1 voorsprong te nemen met best aardig voetbal. Tot dan toe ging het best goed. De rust, de limonade en de positiewisselingen hebben jullie echter geen goed gedaan. Waar Volendam goed de posities bleef houden hing de 2e helft bij SVA als los zand aan elkaar. Regelmatig kreeg Volendam de kans om met 6 spelers de 4 man sterke achterhoede van Assendelft te bestoken. De bal kwam nauwelijks meer bij de middenlijn, de passing werd steeds onnauwkeuriger, het leek wel alsof sommige spelers het wel gehad hadden. Volendam wist in de tweede helft dan ook een 2-1 achterstand om te buigen in een verdiende 5-2 overwinning.
    Mannen, ik denk dat jullie deze wedstrijd maar gauw moeten vergeten, of nee, moeten gebruiken als voorbeeld hoe het nou eigenlijk niet moet. Voetballen doe je immers met z’n allen. Als je wint is het niet dankzij de voorhoede, evenmin is het bij verlies de schuld van de achterhoede of keeper. Aanvallen doe je met z’n allen, maar verdedigen doe je ook met z’n allen. Als iedereen bereidt is om met elkaar en voor elkaar te werken, zullen jullie zien dat de volgende wedstrijd zo maar weer eens gewonnen kan worden!
    Aankomende week lekker trainen met z’n allen, en volgende week rollen jullie de mannen van Purmerend op!