• Rianne Oudejans, oud-speelster van de SVA-VR1, het team wat vorig jaar kampioen werd, heeft het tot in Oranje geschopt!! Zij viel afgelopen dinsdag 4 februari in bij het Nederlands Militair Vrouwenvoetbalelftal in een oefenwedstrijd tegen RCL uit Leiderdorp en won deze wedstrijd met 2-3. Dit Nederlands team oefent voor de kwalificatiereeks voor het komende WK in Kameroen.

  Rianne voetbalt nu bij de club Docos in Leiden.

  Heel mooi, Rianne en veel succes gewenst namens SVA! 

   

  Lees onderstaande verslag op de Facebookpagina van het Nederlands Militair Vrouwenvoetbal Elftal 

  RCL - Militair Elftal 2-3
  Dinsdagavond 4 februari stond de eerste oefenwedstrijd gepland. RCL was de tegenstander van deze avond. Het militair team heeft vaker in de voorbereiding tegen dit team gespeeld en RCL wordt altijd ervaren als een sportief en goed voetballend team. Zo ook deze avond. 

  Voor de wedstrijd zijn het team en de staf bij elkaar gekomen voor een gezamenlijke maaltijd en voor het bespreken van de doelen en ambities voor de komende periode. 

  Tijdens de wedstrijd heeft het team zich verdedigend goed aan de afspraken gehouden. De dames zaten kort op de man en wisten veel duels te winnen. In balbezit was het vaak nog wat onrustig. Een mooi streven om aan te werken. 
  Toch wisten de dames 3x te scoren: Onze topper Janey heeft 3x het net weten te vinden. De uitslag: 2-3. 

  RCL bedankt voor het organiseren van de maaltijd en voor de wedstrijd. Wij wensen jullie succes in de competitie. 

  Het was inmiddels al bekend dat het WK in Kameroen niet door kon gaan i.v.m. financiƫle reden van het thuisland. Het kwalificatietoernooi wat in maart in NL plaats zou gaan vinden, wordt veranderd in een 4-landen toernooi, waarbij Frankrijk zich heeft teruggetrokken. De volgende landen zullen hieraan meedoen: Nederland, Duitsland, Belgiƫ en Ierland. Meer informatie over het toernooi volgt later.