• 1 van de nieuwe gezichten in de herenselectie van SVA is dit seizoen Cas Nootebos. 21 jaar jong en in het dagelijks leven student fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. En daarnaast af en toe werkzaam bij Hoveniersbedrijf Tom van der Hoorn.

    Cas is niet geheel onbekend bij SVA, sterker nog, in zijn vroege jeugd speelde hij dus al bij onze club. Cas speelde zelf in een talentvolle lichting bij SVA waarvan vrijwel alle spelers rond hun 12e zijn vertrokken naar andere clubs en waar hij zelf werd benaderd door KFC om daar te komen voetballen.

    Bij KFC duurde het avontuur 3 seizoenen en daar werd Cas op zijn 15e gescout door FC Groningen. Er lag vanuit deze club een plan klaar om Cas daar naartoe te laten verhuizen en te gaan spelen in de JO16. De overschrijving was al rond en er waren al een aantal wedstrijden en een toernooi gespeeld met jongens die nu op het punt staan om door te breken in het eerste van Groningen. Let bijvoorbeeld eens op Daniël van Kaam, dit is zo’n oud-ploeggenoot van Cas. Bij Groningen was er toch twijfel. De klik was er niet en het voelde ook niet helemaal goed op deze jonge leeftijd. Vervolgens heeft Cas dat niet doorgezet en ging hij op uitnodiging voetballen bij DEM in Beverwijk.

    Na 1 seizoen meldde KFC zich weer maar op de eerste training bij deze club raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn knie en was het 2 jaar lang helemaal over met het voetballen. Na al dit blessureleed sloot Cas weer aan, weer bij DEM in de JO19 en dit ging aanvankelijk voorspoedig. Door wederom een blessure raakte Cas weer 9 weken achterop. De opbouw naar het eerste van DEM ging niet snel genoeg omdat de speeltijd steeds erg kort werd gehouden door de trainer. De lol ging er een beetje vanaf bij DEM en SVA kwam hierop in beeld.

    Bij SVA hoopt Cas het plezier in het voetbal weer helemaal terug te krijgen. Met een leuke ploeg jonge spelers en een paar routiniers die voor elkaar door het vuur willen gaan hoopt Cas lekker mee te kunnen draaien dit seizoen. 

    Met zijn overgang naar SVA hoopt Cas tevens in de voetsporen te treden van zijn oom’s Nico, Simon en Jan die vroeger in het eerste van SVA hebben gespeeld. Vader Koos is tegenwoordig volop bezig in onze toernooicommissie en ook opa Niek is al vele jaren actief bij SVA, nu in de maandagochtendploeg en vroeger als secretaris en jeugdleider. Ook spelen er nog meer familieleden (broer, neef, nicht) van Cas in de jeugd van SVA. De familie van zijn moeder komt uit Zaandijk (Goudriaan) en de gewetensvraag waar zijn talent nu echt vandaan komt, Zaandijk of Assendelft, beantwoord Cas toch schoorvoetend met “Assendelft”.