• Het voetballen op zaterdag betekent dat je niet ver hoeft te reizen althans dat is de mening van sommige onder ons. Dus op pad naar Den Helder, naar deze altijd “gezellige” vereniging. René en ondergetekende verblijven hier vaak in de omgeving en genieten daar dan volop van, behalve als wij naar deze vereniging moeten. De vlam slaat hier over het algemeen gauw in de pan en daar waren onze spelers al de gehele week op gewezen. Als dat dan gebeurt is het hek ook van de dam en dat hebben wij 3x mee mogen maken en geloof mij dat wil je niet!
  Tijdens het voorbereidingen verzamelden de meegereisde supporters in de kantine en tot onze verbazing zagen wij daar meerdere Assendelvers rondlopen en voelden ons meteen gesteund. Wat bleek de JO13 moest ook gelijktijdig voetballen tegen eerdergenoemde vereniging.
  De opstelling was als volgt. Jari op doel. De achterhoede bestond uit Dave, Martijn, Rens en Chiel (c). Op het middenveld waren Sonny, Mats M. en Luuk te vinden. Voorin stonden “Houtje”, Tijme en Danny opgesteld. Ties en Matt begonnen op de bank. Assistent van de scheidsrechter was de vader van Danny.
  De wedstrijd kon starten en het begon als een sportieve wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren al speelde SVA behoorlijk constant. In de eerste helft heeft SVA diverse kansen gehad die helaas niet benut werden. SVA kwam terecht op een 0-1 voorsprong door Tijme. Dit was tevens de stand bij rust.
  Gelukkig was er in de rust limonade voor onze mannen gemaakt en ik blijf het zeggen dat geef je aan jonge spelers en niet meer aan deze mannen die een goudgele rakker ook niet afslaan als je die aan ze geeft.
  Na de rust probeerde Den Helder meer het initiatief te nemen en de druk daarbij op te voeren, maar het was SVA die de voorsprong toch verder uit wist te bouwen. Heel snel werd het 1-2 en Den Helder kreeg vertrouwen in een mogelijke aansluiting. De complete trukendoos werd opengetrokken en hier zagen René en ondergetekende het, voor ons zo vertrouwde, Den Helder terug. De sfeer werd grimmiger en René moest schreeuwen richting de spelers om zich niet uit de tent te laten lokken waardoor het mogelijk zou escaleren en ik val in herhaling als ik zeg dat hier al de hele week op gehamerd was om dit vooral niet te doen. Wij weten hoe dit dan eindigt. Toch doen en gevolg is dan dat ik nu met een man zit die geen stem meer heeft. Gelukkig is het niet uit de hand gelopen en konden wij met een 5-2 overwinning van het veld lopen. Een heerlijk gevoel blijft het wel na zo’n uitslag. Na de wedstrijd zijn wij heel snel naar Callantsoog gereden om daar bij bekenden van ons te eten en vervolgens richting het AFAS-stadion te rijden om AZ-ADO daar aan te gaan moedigen.
  De rest van het team gingen na afloop richting BOSS om daar de verjaardag van leider Sven te vieren en het bleef nog lang gezellig in Assendelft.
  Volgende week spelen wij thuis tegen HSV. Wij verzamelen dan om 13.45 uur op de Kaaykhoeve.

  Groeten van Gitta Beerepoot