• FC Uitgeest JO12-3 – SVA JO12-4
    Vandaag mochten de mannen het, op het winderige complex van FC Uitgeest, opnemen tegen de JO12-3 van de plaatselijke voetbalvereniging. De wekker hoefde vandaag echt niet gezet te worden, want we begonnen pas om 12.00 uur. De opstelling: Twan op goal, daarvoor (het nu al vertrouwde duo) Tobias en Daniël, op het midden hadden we Enzo, Alex en Mark, voorin moest het gevaar komen van Gijs en Boy. In de wissel begon Ilya. Het was duidelijk dat de wind vandaag een grote spelbreker ging worden voor wat betreft goed voetbal. Maar goed, daar hebben beide teams mee te maken. Het begin was dan ook rommelig, met over en weer veel balverlies. Toch leek SVA er steeds beter mee om te gaan. Een goede combinatie tussen Ilya en Enzo werd even te snel ingeschoten, maar goed gedaan mannen. Nog geen minuut later was het Gijs die op de goede plaats stond en Alex kon inspelen, zijn bekeken bal op Boy was precies goed. Helaas was de keeper en te grote sta-in-de-weg. Een mooie verdedigende aktie van Daniël en daarna het goede inspelen op Tobias, gaf ons weer een kans. De bal van Tobias op Mark was precies goed. Jammer dat de voorzet van Mark net even tekort was. De bal die voor de voeten van de Uitgeester kwam, werd blind naar voren getrapt. En waarbij wij de kleine kansjes niet konden afmaken, lukte het Uitgeest bij de eerste poging wel. Ondanks dat Twan de eerste bal had, werd de rebound benut, 1-0. Niets aan de hand mannen. Gewoon doorgaan. Goed doorzette van Boy op de keeper zorgde ervoor dat de bal bij Ilya kwam. Helaas was zijn schot net niet goed geplaatst. Weer een plaagstootje van Uitgeest, maar die speelden de eerste helft met een dodelijke precisie, 2-0. Nu was het Mark met een mooie steekbal, maar helaas kon Boy net niet zijn schoen achter de bal krijgen. Ook bij een goed genomen corner waren we net niet scherp genoeg.
    RUST. Mannen, ondanks de achterstand spelen jullie helemaal niet slecht. We vertelden wel dat jullie af en toe iets meer tijd moeten nemen om de bal te schieten. Soms willen we te graag, waardoor we vergeten dat we eigenlijk iets meer tijd hebben om die bal rustig te schieten, of te passen.
    De tweede helft met windje tegen zouden we ze wel even een ‘poepie’ laten ruiken. Mark die de bal had en aan een kleine slalom begon, Gijs die goed zijn tegenstander ophield, zodat Mark vrijheid had. Een prima bal op Enzo, maar weer was de keeper die de bal kon keren. Gelukkig stond Twan goed op te letten, want hoe die het deed weet ik NU nog steeds niet. Maar tot drie keer toe, had hij een passend antwoord op de schoten van Uitgeest (had je nou echt 4 armen?). Tobias en Daniël die er alles aandeden om de Uitgeestse stormloop het hoofd te bieden, konden niet voorkomen dat er snel tweemaal werd gescoord, 4-0. We bleven het proberen, maar het was vandaag allemaal ‘net niet’. Boy en Ilya schoten nog prima in, maar het was of net naast, of weer net over. Ook Alex had een mooie geplaatste bal in gedachten, maar dat werd helaas doorzien. Bij Uitgeest bleef het maar lukken, 6-0. Maar toch was het slotakkoord voor SVA. Twan, die op doel prima werd vervangen door Ilya, had het laatste woord bij een goedlopende SVA-aanval, 6-1.
    Mannen dit was de laatste wedstrijd van de eerste fase. De KNVB gaat nu een nieuwe indeling maken, dus zijn wij zeker de aankomende twee weken vrij. Er is uiteraard wel gewoon trainen.

    Erik Huijgen