• Kermisweek in Assendelft betekent een heleboel gezelligheid, maar ook de nodige drukte. Zelf heb ik bij de wielerronde gestaan om daar waar nodig was te assisteren. Het bleek nodig en ik mocht de nodige steun van omstanders ontvangen. Op zaterdag start het met regenen en stoppen, nou ho maar. Zo de nacht in gegaan. De wekker vroeg gezet in de hoop al vroeg in de ochtend te vernemen of er gevoetbald zou gaan worden. Wat moet je op zo’n moment. Ikzelf verzorg dan de broodjes voor het Vlaggenschip, zelf moesten wij om half 10 bij de Kaaykhoeve verzamelen en als je schrijft over spelers die te laat komen kan je het niet maken om zelf te laat te komen. Dus dan toch maar heel rap de lunch voor het Vlaggenschip maken en hup auto in richting SVA. Daar aangekomen verneem je dat de wedstrijd van het Vlaggenschip tegen Egmondia eruit ligt. Tja, daar sta je dan met je goede gedrag met broodjes en soep die niet nodig zijn. Gelukkig wilde de spelers van SVA2 helpen om ons hiervan af te helpen. Tijdens de wedstrijdbespreking aan de bar werden de broodjes genuttigd.
  Op naar de Kennemers te Beverwijk. Onderweg zien wij dan een speler in zijn auto door de plassen rijden, het blijven toch ook altijd nog kleine kinderen. Bij aankomst maar even uitgelegd dat een auto daar niet voor warm loopt, waarvan akte.
  De opstelling was als volgt. Niels op doel. Achterin waren Stijn, Ties, Chiel en Martijn te vinden. Op het middenveld stonden Luuk, Stakie en Sonny opgesteld. Voorin troffen wij Robert, Leon en Danny. De bank werd dit keer warm gehouden door Joep, Dave, Tijme, Rens en Neville. Trainers Kadir en René waren ook van de partij net als grensrechter Dennis en de verzorgster/verslaggeefster.
  Leon opende al redelijk rap de score en na een assist van Sonny wist Leon nummer 2 ook achter de keeper van de Kennemers het doel in te krullen. Op de tribune werden de mannen aangemoedigd door Maikel Waij, Nick de Waart, Stef van Lieshout, Piet Waij en Jan Kuiper. Zij waren niet de enige supporters want ik heb ook nog wat ouders van de spelers gezien. Rob had de derde treffer op zijn slof en wonderwel kwamen zijn ouders net aanlopen zodat zij de actie van hun zoon nog konden zien. Na de 3de goal mochten de mannen richting de kleedkamer om even een bakkie thee te nuttigen.
  Na de rust kopte Chiel een bal over de keeper en zo mocht doelpunt nummer 4 ook aangetekend worden. Danny wist ook nog een goaltje mee te pikken en daarna leek het er verdomd veel op dat jullie er wel klaar mee waren en heel rap richting de kermis wensten te gaan. Daar dachten de mannen van de Kennemers echter heel anders over want de tegentreffer was een feit. Raar maar waar, onze tegenstander kreeg er toch nog hoop op dat ze niet weer met zo’n stand als tegen VVAssendelft vernederd zouden worden want goaltje nummer 2 kon ook worden genoteerd. Ik heb het nog niet in het verslag vermeld maar bijna alle bankzitters zijn in actie gekomen. Dave echter niet want hij bleek toch te zeer geblesseerd te zijn. Gezegd dient wel te worden dat de spelers voorafgaand aan de wedstrijd opdrachten meekrijgen voordat ze het veld in gaan. Zelfs in de rust wordt dan nog een wisselspeler op het hart gedrukt om vooral geen acties te ondernemen waarvoor een scheidsrechter mogelijk een kaart zou kunnen trekken. Het was echter tegen dovemans oren gezegd, want de lezer kan het denk ik zelf al invullen. 2x geel werd rood je dupeert je team. Gelukkig was de stand van dien aard dat het niet verkeerd uitpakt.
  Robert was de hekkensluiter als het om de doelpunten gaat en zo hebben zijn ouders kunnen genieten op deze druilerige zondag.
  Volgende week ontvangen wij De Meteoor uit Amsterdam thuis. Houd jullie groepsapp goed in de gaten voor de verzameltijd op de Kaaykhoeve.

  Groeten Gitta Beerepoot