• De voorbereiding begon voortvarend. Op het KFC-toernooi werd een knappe 2e plek in de wacht gesleept. Assendelft werd met 3-1 (in 45 minuten) verslagen. Dat was een voorbode voor de week erna. Op het, altijd uitstekend geregeld, Koppiebar toernooi was Assendelft met 3-0 de baas. Dat betekende op zondag in de ‘verliezers’ poule. Op het B-veld werd verloren van Sporting en KFC. Helaas een laatste plaats. 

  In de bekercampagne, waar we vorig jaar in de kwartfinales waren gestrand tegen Fortuna Wormerveer, werd afgetrapt thuis tegen Westzaan. Deze wedstrijd eindigde in een 0-0.

  De week erna op bezoek bij AC Amsterdam wat een nogal bijzondere ervaring was. Deze club beschikt niet over eigen kleedkamers. Dus omkleden bij Eendracht, de buur. Deze wedstrijd werd met 0-3 gewonnen. Om de poule door te komen moest er minimaal een gelijkspel worden behaald bij Spaarnwoude. Dit punt werd ook veiliggesteld al ging dat wel met de nodige moeite (3-3). De volgende ronde koppelde ons aan Kolping Boys. Helaas bleek Kolping een maatje te groot (4-2) en was de beker vroeg ten einde dit seizoen.

  De start van de competitie begon thuis tegen Limmen. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2) wat misschien wel een gestolen punt bleek gezien het spelbeeld. De tweede wedstrijd was al gelijk de kermis wedstrijd. Egmondia kwam op bezoek wat eveneens kermis vierde dat weekend. Het leek opnieuw af te stevenen op een gelijkspel. Het was een verschrikkelijk slechte wedstrijd maar uiteindelijk trok Egmondia dankzij een droge schuiver aan het langste eind (0-1).

  Op bezoek bij de oude trainer Carl werd in de slotminuut een punt uit het vuur gesleept dankzij een scrimmage voor de goal en Sebbe die de bal tegen de touwen schoot. We hadden daar zeker meer verdient. Maar helaas stond het vizier niet scherp genoeg. Thuis tegen Purmerend kregen we zelf de deksel op de neus in de laatste minuut dankzij een wereldgoal vanuit een vrije trap. Helaas eindigde dit in een 1-2.

  Na 4 wedstrijden stonden we er met 2 punten niet bijster goed voor. Beemster zou een mooie ploeg zijn waar we de eerste 3 punter konden bijschrijven. Direct vanaf de aftrap scoorde SVA de 0-1. Kans op kans werd gemist. De rust werd bereikt met een stand van 1-1. Na rust opnieuw eenrichtingsverkeer en uiteindelijk scoorde we de verdiende 1-2. Maar het zou niet de eindstand zijn. Beemster kwam uit een spaarzame uitbraak op 2-2 in de laatste minuten. Weliswaar kregen we nog een dot van een kans maar de bal wou er niet in, ook dankzij een uitstekende wedstrijd van de keeper van Beemster. Weer een punt gesprokkeld. Ilpendam kwam voor een punt naar SVA toe (1-1). Zeker nadat de topscoorder al snel de wedstrijd moest verlaten door een blessure. 

  Op bezoek bij Bergen werden we eerlijk waar helemaal zoek gespeeld in de eerste helft. Het was een wonder dat het nog 0-0 stond met de rust. SVA heeft uiteindelijk in de hele wedstrijd geen kans gehad. De eindstand was dan ook een verdiende 2-0 nederlaag. De wedstrijd bij Meervogels staat vooral nog in het geheugen gegrift van Max. In de laatste minuut zag Max halverwege zijn eigen helft een speler over het hoofd en deze speler maakte daar dankbaar gebruik van door de bal langs Max te spelen en de 2-0 op het bord te zetten. 

  Helaas een laatste plaats voor SVA op dat moment. In 8 wedstrijden 4 punten gehaald. Dat is natuurlijk geen pretje. Maar desondanks was de sfeer goed in de groep en had iedereen het gevoel dat het goed zou gaan komen. We waren, op de wedstrijd bij Bergen na, geen keer weggespeeld of de mindere in de wedstrijd. Ongelukkig, dat was de juiste benaming.

  Het bezoek van de Rijp kwam op een goed moment om te laten zien dat het ook een keer onze kant kon opvallen. Een klinkende 4-1 overwinning en een goede wedstrijd was het resultaat. De eerste overwinning was een feit! 

  De wedstrijden tegen Sporting Krommenie zijn altijd het bekijken waard. Een fel SVA nam een 2-0 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht. Sporting kwam toch nog terug tot 2-2. Na rust opnieuw de voorsprong, 3-2. Camiel leek de nekslag te geven. Helaas eindigde zijn inzet op de paal. Krommenie kwam opnieuw op gelijke hoogte en zo eindigde deze wedstrijd opnieuw in een gelijkspel. 

  De week erna bezoek van Saenden. De wedstrijd stond op zaterdagavond gepland. Het was lekker druk langs het veld en daarna gezellig in de Kaaijkhoeve m.m.v. de Wico’s. Ook hier werd opnieuw gelijkgespeeld waar het zeker niet zo had hoeven te zijn. Na negintig minuten kon er een 2-2 worden genoteerd.

   

  Winterstop. Tijd voor het trainingskamp in Arnhem. Met 30 personen waren we te gast in Arnhem waar we een top trainingskamp hebben gehad met diverse trainingen en activiteiten. Het groepsgevoel, wat al goed was, was nog meer versterkt. De 2e seizoenshelft kon beginnen!

  Vrone uit, altijd lastig op dat verschrikkelijke veld. Door een tweetal individuele fouten keek SVA tegen een 2-0 achterstand aan. De wereldgoal van Stefan W zo een kleine vijf minuten voor tijd kwam net te laat om een resultaat te behalen. Helaas bleef de gewenste start uit.

  Daarna was het de beurt aan Koedijk thuis. Voor de wedstrijd een huldiging vanwege het afscheid van Stefan Waij. Opnieuw een gelijkopgaande wedstrijd en een gelijkspel (1-1). Tegen Bergen waren de mannen erop gebrand om zich te revancheren voor de uitwedstrijd. Dit was ook duidelijk te merken. Bergen werd overklast en een terechte 2-0 zege kon SVA bijschrijven. 

  Tegen Beemster thuis werd Tim Silvis gehuldigd voor zijn 250ste wedstrijd in de hoofdmacht. De hekkensluiter werd met moeite aan de kant gezet. De kansen stapelde zich op maar opnieuw lag de uitstekende doelman van Beemster steeds in de weg. Uiteindelijk kwam SVA op 4-1 en dat betekende weer drie puntjes.

  1 april 2020, wie had er aan het begin van het seizoen gedacht dat er nu een einde aan is gekomen? De KNVB kwam gister met het besluit wat al in de lucht hing en ook volledig terecht is. De gezondheid gaat voor voetbal! Helaas is er een einde aan het seizoen gekomen. Hopelijk zien we jullie volgend seizoen, of wanneer we dan ook weer mogen voetballen bij SVA!

   

  Pas goed op jezelf en op elkaar.

  Maikel