• Zaterdag 11 september. We reizen af naar HSV in Heiloo voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen voor MO13-1. Vandaag valt coach René in en bestaat het team uit Lisa (K), Bente, Dominique, Iris, Jasmijn, Jet, Josephine, Lizzi en Nynke. De meiden zijn nog redelijk nieuw in deze samenstelling en dat maakt het hier en daar toch best spannend.
    Nadat het fluitsignaal om 10:30 uur is gevallen, is daar eigenlijk al snel niet zoveel meer van te merken. De eerste 10 minuten gaat het redelijk gelijk op en zijn beide teams nog aan het aftasten. Dominique en Josephine houden de deur goed dicht in de verdediging. SVA merkt echter snel op dat ze meer druk kunnen zetten. Iris en Nynke zorgen voor een goede doorstroom vanuit het midden. We zien daardoor mooie pogingen voorbijkomen van Bente en Jasmijn, maar keeper, paal en zijnet blijven de eerste goal voor SVA in de weg staan. Onze meiden blijven drukken en het is uiteindelijk Jet die als eerste een kans verzilvert... 0-1 SVA! Ze krijgt de smaak te pakken, want ze zorgt voor 0-2 niet lang daarna. In de euforie laten de meiden de druk wat afzakken en komt HSV terug op 1-2, maar voor het eindsignaal van de eerste helft klinkt heeft Jet haar derde goal en hattrick te pakken. We gaan met 1-3 de rust in.
    In de tweede helft gaat het los bij SVA. Er wordt heftiger om de bal gestreden, wat leidt tot mooie acties. De meiden vertonen goed samenspel en weten elkaar nog beter te vinden. De druk wordt weer opgevoerd en de verdediging schuift mee naar voren. Zo zien we Lizzi een prachtig schot afvuren, maar weet de keeper deze helaas te stoppen. Het spel verschuift zich meer en meer naar de helft van HSV. Lisa krijgt het rustig op doel, maar stuurt en moedigt het team aan. De heftigere strijd betaalt zich uit, want we worden vervolgens getrakteerd op een regen van goals. Dominique, Jasmijn, Jet en Josephine schieten het doelsaldo naar 11. HSV weet de laatste minuten nog een paar keer gevaarlijk te worden, maar Lisa weerstaat kranig en succesvol. Het fluitsignaal luidt en op het (denkbeeldige) scorebord schittert een geweldige eindstand 1-11!
    Top gedaan meiden, we kijken uit naar volgende week!