• In Memoriam Lid van Verdienste Piet van Assema

  26 jan 2023
 • Deze week bereikte ons het droevige bericht dat SVA Lid van Verdienste, Piet van Assema, op zondag 22 januari, op 78-jarige leeftijd is overleden. Piet heeft eind jaren '60 en '70 van de vorige eeuw zeer veel betekent voor SVA.

  Hij was in die tijd de grote drijvende kracht binnen de SVA Jeugdafdeling. Hij regelde alles voor de jeugd en daarbij was zijn voetbalschoenen uitleenservice een steun in de rug voor de vele SVA-jeugdleden die hun eerste stapjes op de velden deden. Nieuwe jeugdleden hoefden niet meteen een duur paar schoenen te kopen maar konden die lenen uit Piet zijn schoenenkast. In die tijd, waarin de welvaart nog niet zo was als nu, was dit een mooie opsteker voor de ouders die hun kroost wilde laten voetballen.

  Voor zijn vele werk werd Piet in 1973 benoemd tot Lid van Verdienste door het toenmalige bestuur.

  Eind jaren '70 werd Piet de kroegbaas van Café de Verwachting en had hij geen tijd meer voor SVA. Hij maakt wel steeds meer tijd vrij voor zijn grote hooby, de paardensport. Hij heeft vele jaren een grote rol gespeeld in de organisatie van de kortebaandraverij van Assendelft. Voorafgaand aan de kortebaandraverij Assendelft op zaterdag 13 mei 2022 werd Piet verkozen tot Erelid van Harddraverij vereniging Assendelft.

  Piet was een man met een groot hart voor Assendelft. Hij was zeer gedreven, kon lekker mopperen maar had ook een goed gevoel voor humor. Piet zijn gezondheid liet hem al jaren in de steek en hij had de laatste maanden 24 uur per dag zorg nodig. 

  Het mag dan erg lang geleden zijn dat Piet bij SVA zo'n grote rol heeft gespeeld, we vergeten dit niet en zijn hem zeer dankbaar voor zijn bijdrage. 

  SVA wenst de familie van Assema veel sterkte toe in deze moeilijke periode. 

  Namens het SVA-bestuur, Rik Jansen.