• Deze ochtend trotseerden de ouders en spelers van de 11-3 zowel de tijd van 7:45 al de enorme regen die uit de hemel viel. Van de regen in de drup kwamen we aan in Volendam voor het toernooi. Daar aangekomen golfde het kunstgrasveld letterlijk op en neer, maar gelukkig trok de regen langzaam weg en vond de organisatie ook gewoon dat er gespeeld moest gaan worden. Om 9:00 was de aftrap van onze eerste wedstrijd.

  We waren ingedeeld in een mooie poule van allemaal teams uit de 2e klasse. Volendam, Bloemendaal, Hoofddorp en het altijd lastige Spaarnwoude stonden op het menu. De eerste wedstrijd tegen Volendam begon drie minuten later dan gepland, nog even wat pionnetjes. Daarna gewoon voetballen en Volendam 11-5 kwam goed uit de startblokken. Het team was goed op elkaar ingespeeld en speelden goed over. Gelukkig kregen we wel hier en daar een kans met een snelle uitbraak, het countervoetbal was niet gepland maar wel noodzakelijk. Na een minuut of 11 spelen kwam er een diepe bal van Lars, waarna Gene op de flank uit de startblokken schoot. Er volgde een voorzet en deze werd knap door Dylan met zijn scheenbeen in het doel gewerkt… 1-0! Nou, dat werd dus nog even billen knijpen. Of niet? De scheidsrechter floot vrijwel gelijk af en beide partijen bleven verbaasd achter… 15 minuten? Ja dus, zo wakker was iedereen nog niet maar de scheidsrechter gelukkig wel!

  De volgende wedstrijd tegen Bloemendaal 11-3 zouden we wel even winnen. Dat bleek toch wel lastig wanneer je niet als een team speelt, maar als 8 individuele spelers. Iedereen ging voor eigen kans en het mooie samenspel van de eerste wedstrijd was ver weg. Toch kwamen we op voorsprong. Gene is waarschijnlijk fan van Luuk de Jong, want hij toucheerde een voorzet met zijn kruin en Robin kon de bal erin prikken, 1-0! Maar gelijk daarna kwam een uitbraak van Bloemendaal en na wat kunst en vliegwerk ging deze erin. We sloten af met 1-1, toch wel teleurstellend.

  Voor wedstrijd nr. 3 mochten we tegen Hoofddorp. Welk team dit was is onduidelijk, aangezien we er tegen twee hebben gespeeld leek wel. De tegenstander was goed bezig en speelde mooi over en uiteindelijk kwamen we 0-1 achter. Gelukkig toonden we veerkracht en kwam Djayven over de flank door met een mooie rush en passte de bal op de pantoffel van Dylan die voor het doel de bal erin kon schieten. Er was weer hoop en we gingen vol voor de winst! In de één-na-laatste wedstrijd van Mats toonde hij nogmaals zijn genialiteit door Xavi rechtsachter te zetten. Er was een scrimmage voor het doel, de bal belandde bij Dylan, toen bij Gene en vervolgens via de keeper bij… onze nieuwbakken rechtsachter Xavi! Bam in de hoek en de scheidsrechter floot af. Drie punten in de pocket!

  De laatste wedstrijd was tegen het altijd lastige Spaarnwoude 11-1, al de vierde keer tegen elkaar dit jaar. De wedstrijd was gedoemd om gelijk te spelen, wat dat was meestal de eerdere uitkomst. We gingen echter de wedstrijd in met het idee dat we moesten winnen voor het kampioenschap dus de mannen gingen er vol voor. De verdediging met Jim, Mats en Renzo hield stand als een stel Spartanen die vochten voor de laatste mogelijkheid. De strijd was te zien en de spanning zeker. Totdat de tegenstander met drie man op onze goal afkwamen en… Moos een fantastische redding maakte! Uiteindelijk bleek deze redding ons het kampioenschap op te leveren want met 8 punten stonden we toch bovenaan!

  Mannen, we hebben weer van jullie genoten. Wat hebben jullie Mats een mooi afscheidscadeau gegeven door met de beker er vandoor te gaan. Volgende week de afsluiting van een prachtig seizoen in Krommenie.

  Paul & Mats