• We trappen vandaag af in Amstelveen tegen Roda23. Ondanks dat wij mogen aftrappen en we graag in de aanval willen gaan is het niet hun keeper maar onze keeper Stijn die de bal al snel in zijn handen heeft. Een goede redding.
  SVA begint goed aan de wedstrijd. De keeper moet ver uit komen. Huug en Kjeld weten de bal te veroveren en pakken hem af. Er komt een paas op Robin. Die volledig vrij loopt (zoals wel vaker) en alle kans tot scoren heeft! Hoppa! 0-1 door een doelpunt van Robin. Keurig gedaan jongens. Heel goed gekeken en samengewerkt.
  Daarna komt Roda23 sterk terug in de wedstrijd en nemen de volgende 3 doelpunten voor hun rekening. Het staat 3-1 als SVA weer gevaarlijk wordt bij het doel van Roda23. Moritz en Kjeld zijn dicht bij een doelpunt maar het is Noor die hem juist raakt en scoort. Je eerste doelpunt van het seizoen in de JO9. Knap gedaan! Gefeliciteerd…
  Er volgt niet veel later een overtreding op Kjeld waarna hij een vrije trap mag nemen. Uiteraard laat Kjeld zo’n kans nooit onbenut en hij maakt de gelijkmaker. We staan 3-3 en even lijkt er balans in de wedstrijd te komen. Helaas is Roda23 gewoon echt een maatje sterker en beter. Hugo en Noor zijn heel sterk aan het verdedigen en ook Stijn maakt mooie reddingen… Maar ‘die ene nummer 9’ is gewoon echt goed! Hij en zijn teamgenoten maken er 7-3 van. Daarna krijgt Kjeld een penalty en scoort het 4e doelpunt voor rust.
  Het eerste doelpunt na rust was een mooi duel in de verdediging die we helaas verloren waardoor het 8-4 werd.
  Huug komt nog 2x tot scoren; de eerste in mooi samenspel met Kjeld en daarna vanuit een mooie aanval van Noor. Robin krijgt nog een paar mooie kansen maar kwam niet meer tot scoren.
  Het staat 11-6 als Kjeld op aangeven van Moritz het 7e doelpunt kan neerzetten.
  We voetballen de laatste minuten van de wedstrijd echt steviger. We lijken er toch iets beter in te komen ondanks dat Roda23 echt sterk is.
  Ook het ‘thuispubliek’ doet enthousiast mee als de tussenstand doorgestuurd wordt en appt “Maar het kan nog…”
  Huug maakt nog een mooie afsluiter van een doelpunt. Maar de eindstand is 13-8. Om het positief te citeren: “lekker veel doelpunten”
  Op naar volgende week; een gezellige thuiswedstrijd voor de boeg én een paar papa’s/mama’s van de JO9-1 hebben bardienst. Dus kanjers, komen jullie na de wedstrijd aan de bar wat drinken met wat lekkers? Dat regelt deze verslaggeefster dan voor jullie. Tot volgende week!