• We zijn vandaag te gast bij Forester in Heiloo voor de Randstad cup. Eens kijken wat er hier te halen valt voor onze toppers op dit hoge niveau.
  We zitten in de poule met Waterrijk, Kolping boys, CFA en OFC. Allemaal clubs die op hoog niveau voetballen.
  We beginnen tegen Waterrijk; SVA gaat direct vol erin. Probeert balbezit te houden en een aanval in te zetten. Ook Waterrijk wil dat graag maar Stijn is sterk als de bal zijn kant op komt en pakt hem direct vast. Top begin. Robin is voorin snel en passeert vloeiend een aantal spelers maar na een goede voorzet is er helaas net niemand vrij om hem erin te schieten. Ook de verdediging doet het sterk. Noor en Hugo werken hard. Helaas volgt er een corner die Waterrijk goed benut. 1-0 achter.
  Het 2e en 3e doelpunt volgt… Gelukkig weet Robin de wedstrijd nog een beetje te redden met een beauty van een goal waardoor de eindstand 3-1 is.

  Daarna is het de beurt aan Kolping boys om tegen ons te voetballen. De meeste spelers kennen elkaar nog van de competitie vorig jaar. Toen waren we ook al goed aan elkaar gewaagd. De eerste redding van Stijn is al vroeg in de wedstrijd een feit. Goed gedaan. Nu SVA aan de bal. Moritz komt dicht bij het doel maar de keeper is hem te snel af. Niet veel later een mooie aanval van Kjeld, paas naar Huug die hem met links aanneemt en schiet, maar de keeper tikt hem weg. Er kwam ook nog een mooie kans op doel van goed samenspel tussen Kjeld, Hugo, Moritz en Huug.
  Toch weet Kolping boys uiteindelijk als eerste te scoren en staat het 1-0.
  En doorrrrrr… Er komt een overtreding op Moritz, hij neemt zelf de vrije trap maar schiet naast. Een bal vanuit een corner die goed voor Hugo zijn voeten komt eindigt helaas op de paal.
  Gelukkig weet Moritz de wedstrijd te beslissen in een gelijkspel en maakt de 1-1. Evengoed was dit een wedstrijd waarbij SVA veel aan de bal was.

  De laatste poule wedstrijd is tegen OFC; maak er een gezellige wedstrijd van met elkaar. De eerste kans op doel is wederom voor Robin. Er staat weer een ijzersterke verdediging van Noor en Hugo. Vooral Noor heeft aardig wat kopballen weg gekregen bij het doel. Ook Stijn zit lekker in zijn reddingen deze wedstrijd.
  Toch zijn de eerste twee doelpunten voor OFC waarvan het 2e doelpunt een beetje dubieus was. Maar daardoor staan we wel 2-0 achter. Ondanks dat Moritz nog even op (vliegende) keep stond en dat fantastisch deed én Kjeld nog een mooie kans kreeg die over ging, hebben we deze wedstrijd helaas niet gewonnen.

  De ‘troost’ finale tegen Monnickendam; moest dat dan dé wedstrijd van de dag worden? Na wat interne miscommunicatie (of noem het een inschattingsfout van het sterke geslacht) stonden jullie 1 minuut voor de start van de wedstrijd toch op het juiste veld. En eigenlijk wil ik opschrijven ‘binnen 30 seconden….’ Maar al lopend naar de auto riep jij nog Huug “binnen 20 seconden zat ie erin, echt waar ik heb geteld” Dus bij deze; De wedstrijd is pas 20 seconden van start als Huug de openingstreffer op zijn naam zet. Dit geeft moed. Niet lang daarna zet Kjeld de 2-0 op zijn naam.
  Dat gaat de goede kant op. Er wordt goed samen gewerkt. Hugo rent vaak mee op het middenveld en komt soms zelfs heel dicht bij het doel. Ook Robin krijgt nog een mooie kans. Moritz is de gene die 3-0, 4-0 en 5-0 op zijn naam zet. Een heerlijke voorsprong! Nadat Noor de bal uitschiet, keurig overspeelt naar Kjeld is het wederom Moritz die het laatste doelpunt van de wedstrijd op zijn naam mag noteren. Geweldig gedaan zeg! Wat een afsluiter op deze manier.
  Aan de blije gezichten op de foto is te zien dat jullie genoten hebben vandaag.
  Op naar volgende week als de 2e competitie wedstrijd, de eerste thuis, op het programma staat.