• We hebben onze 2e competitie wedstrijd, de eerste thuis… Een sterke ploeg uit Bloemendaal is onze tegenstander. Dat is meteen duidelijk in de eerste minuten van de wedstrijd. Ze scoren snel waardoor we 0-1 achter staan. Noor en Hugo moeten flink aan de bak en verdedigen sterk. Ook Stijn moet zich goed wakker tonen want anders is hij te laat. De bal is veel op eigen helft dus daar moet goed gespeeld worden.
  Noor en Hugo doen goed mee en ook Stijn redt de bal een paar keer goed met zijn handen.
  Robin, Moritz, Huug en Kjeld willen graag uitbreken vanaf het midden maar stuitten iedere keer op de verdediging van Bloemendaal. Ze zijn gewoon sterker.
  Ondanks een uitmuntende kans van Kjeld die de keeper heeft weet hij later, nadat we inmiddels al 0-2 achter staan toch te scoren dankzij Robin en Huug. Daar werd heel goed samengewerkt.
  Uiteindelijk is het Moritz die de stand gelijk brengt op 2-2.
  Helaas laat Bloemendaal die stand niet lang heel. Ze blijven scoren… En het 3e én 4e doelpunt zijn snel gemaakt. Verliezen zijn we niet gewend, we vinden het ook lastig om mee om te gaan. We zijn zo gedreven, we zijn fanatiek, we gaan voor de winst… Dat is een goede motivatie. Maar we moeten oppassen niet te veel te gaan mopperen, ons koppie gaan laten hangen, soms zelfs boos worden op elkaar. Dat maakt het er niet gezelliger op. Ook voor de toeschouwers niet.
  Gelukkig blijven jullie ondanks de tegen doelpunten hoop houden dat jullie zelf ook nog tot scoren komen. Al moet Kjeld er soms het hele veld voor over rennen met de bal, hij blijft het proberen. Je ziet de gedrevenheid in zijn gezicht.
  De eindstand is uiteindelijk 4-7. Ja, we hebben verloren, maar hé dat is niet erg he! De tegenpartij was gewoon heel goed én ook hier leren we weer van. Gelukkig veranderden die fanatieke spelertjes van ín het veld meestal redelijk snel in blijere gezichtjes naast het veld. En zaten o.a. Noor, Stijn en Kjeld al weer te ‘bottle-flippen’ met flesjes in de kantine… Gelukkig maar! Op naar volgende week; dan gaan we er weer voor!!!