• Na vier seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen SVA en hoofdtrainer Joeri Houniet. Joeri heeft aangegeven dat hij aan het einde van dit seizoen stopt bij SVA.

    Joeri is een jongen van de club. Al vele jaren was hij jeugdtrainer bij SVA. En via de jeugd van ADO’20 en AZ kwam hij terug als trainer van JO19. Daarna werd hij hoofdtrainer. Hij kreeg de leiding over zijn eigen voetbalvrienden en andere jonge talenten. Een aantal van die jongens traint hij alweer voor het zesde seizoen.

    De keuze van Joeri was niet eenvoudig en komt mede door nieuwe werkzaamheden bij zijn werkgever, de KNVB. Joeri blijft wel actief bij SVA, zowel op technische vlak als op het voetbalveld. Over die invulling wordt later nog gesproken. 

    De Technische Commissie was niet geheel verrast door het besluit van de trainer en respecteert zijn keuze helemaal. We kijken met gepaste trots terug op de afgelopen periode waarin hij als piepjonge trainer is uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde coach.

    De Technische Commissie gaat de komende periode op zoek naar een opvolger. Er is een profielschets gemaakt waaraan de nieuwe hoofdtrainer moet voldoen. Een deel van de spelersgroep heeft daarin ook een inbreng gehad. SVA zoekt een trainer die de lat hoog legt voor de groep en die voor het kampioenschap gaat. Maar het belangrijkste is dat de nieuwe trainer de identiteit van de vereniging SVA weet te behouden. Binnenkort starten de eerste gesprekken.

     SVA-bestuur