• KFC JO12-3 – SVA JO12-4
    Vandaag mochten we tegen het Koogse KFC voetballen. We werden verwelkomd met alle lichtmasten die aanstonden, omdat het vandaag wel heel vroeg voetballen was. Aangekomen bij het C-veld, waar het vandaag voor ONS op moest gebeuren, bleken daar geen masten te zijn, dus begonnen we in de schemering aan de warming-up. Vooraf was onze taak duidelijk, bij winst zouden we kampioen van de 2e fase zijn. Bij elk ander resultaat, waren we afhankelijk de uitslag van RCZ. We begonnen met Twan op doel, Tobias en Daniël daarvoor, op het middenveld hadden we Alex, Mark en Enzo, voorin Ilya en Gijs. Boy begon in de wissel. De eerste paar minuten was een beetje rommelig van beide kanten. Als geldige reden hadden wij dat we wel heel erg moesten wennen aan ‘echt gras’, bovendien was het ook nog eens hobbelig (en flink wat kuiltjes). Maar goed, toen we hier eenmaal aan gewend waren, zag je onze rood-witte leeuwen flink wat kansen creëren. Van enige ‘kampioensdruk’ was geen sprake, want er werd gewoon goed gevoetbald, maar dat zijn we inmiddels wel gewend van jullie (of zijn we verwend?). Een goede bal van Tobias kwam voor de voeten van Enzo. Enzo die met zijn snelheid twee KFC-ers het nakijken gaf, had een goed schot in gedachte. Helaas net langs de verre paal! Een volgende onderschepping van Gijs en een vrijstaande Mark werd gevonden. Weer werd het doel onder vuur genomen, maar net even te hoog. Ook een leep schot van Alex, belande bovenop het doel. Kom op jongens, gewoon doorgaan met kansen creëren! Een mooie bal van Ilya op Boy werd door onze spits uit de draai geschoten. En helaas werd het doel 5 centimeter teveel naar links gezocht. Een counter van KFC werd door Twan voortijdig onschadelijk gemaakt. Met een keurige bal op Daniël werd het spel snel hervat. De bal op Enzo was op maat. Zijn schot was goed geplaatst, tussen de palen, maar nu was het de goed keepende KFC-goalie die zijn doel schoon hield. Enzo veroverde even later, na goed doorzetten, de bal. Zijn rush langs de lijn was mooi, de pass op Mark ook. Mark die prima rustig bleef, het was zonde dat je door het hobbelige veld de bal niet meteen op het doel kon knallen. Nadat je hem goed had gelegd en eigenlijk gewoon goed inschoot, bleek de goalie onpasseerbaar. En zoals je dat wel vaker ziet, de ploeg die de goal verdient, krijgt hem niet. De KFC-verdediger schoot de bal klakkeloos naar voren, maar zodoende ontstond er wel een counter. Die, in dit geval spijtig voor ons, keurig werd afgerond, 1-0. Meteen floot de scheidsrechter voor rust.
    RUST: Nou mannen, we zien jullie werken, rennen, buffelen en rustig blijven. Helaas valt de bal net niet goed, of ontbreekt dat klein beetje geluk. Er werd wel afgesproken dat we proberen om de bal langs de tegenstander te spelen en dan er langs te rennen. Want de actie ‘in de man’, werd door KFC goed doorzien.
    De tweede helft was precies een kopie van de eerste helft. Een heel dominant SVA en een soms paniekerig KFC die de bal gewoon maar wegtrapten. Een eerste waarschuwing werd door Alex afgegeven, zijn schot werd door corner verwerkt. Het doel van KFC werd daarna vakkundig onder vuur genomen. Eerst door Ilya, later door Boy en Enzo. Maar telkens had het niet het gewenste resultaat. Een counter van KFC kwam zomaar tegen onze lat en de volgende counter was het raak voor hun, 2-0. Er moest was gebeuren. Alhoewel we goed spelen, meer verdienen, kijken we wel tegen een achterstand aan. De laatste 15 minuten werd Tobias in de spits geposteerd. Met zijn lengte en schotkracht moest hij voor extra gevaar gaan zorgen. Een mooie aanval van onze toppers. Gijs die de bal van Daniël kreeg, speelde simpel Mark aan. Mark die aan de rechterkant ruimte zag, liep daar keurig naartoe. Zijn goed geplaatste schot belande op de binnenkant van de paal en vloog toen het doel uit. Bij een volgende aanval van onze onvermoeibare toppers zag Ilya Tobias vrijstaan. Tobias die de bal nog eens goed legde om vervolgens van 15 meter snoeihard uit te halen, 2-1. Wat een goal, en wat gaf dit jullie nog meer energie. Enzo kwam zomaar opeens alleen voor de keeper, helaas was het laatste tikje er net een te veel, zodat de keeper hem kon keren. Een uitbal aan de zijkant werd snel door Tobias genomen en weer hard op doel geschoten. En weer had de keeper er geen antwoord op 2-2. Nog 2 minuten te gaan en weer was het Enzo met een schot op doel, lat! Het zit ons niet mee. Weer een aanval van onze mannen. Maar weer was de keeper de held van KFC want hij had weer een antwoord op dit schot. En dat de rebound dan weer net niet goed valt, zal je altijd zien. Daarna floot de scheidsrechter af, en zouden we dus afhankelijk zijn van wat RCZ doet. Mannen, wat er ook gebeurd, jullie valt helemaal niks kwalijk te nemen. Wat hebben jullie allemaal ijzersterk gevoetbald en wat bleven jullie gaan voor alle ballen. Helaas hadden we te maken met een topkeeper. Zoals Twan ons vaak heeft gered, deed nu de KFC-keeper dat voor zijn team.

    Ik zie net dat RCZ dik gewonnen heeft van Krommenie en dus 2 punten meer hebben dan ons, maar ze hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Als we volgende week tegen Krommenie winnen, zijn we alsnog ‘gewoon’ kampioen. En gezien wat jullie de afgelopen wedstrijden hebben laten zien, zal dit ook terecht zijn!

    Erik Huijgen