• OFC JO11-3 – SVA JO11-3
  Vandaag mochten de mannen dan eindelijk weer eens voetballen. Na drie weken van rust, stonden de mannen te trappelen om weer eens te gaan vlammen. We speelden tegen OFC uit Oostzaan, een nieuwe tegenstander in een nieuwe poule. We begonnen met Dave op doel, daarvoor Tobias en Nassim, op het middenveld hadden we Twan, Gijs J en Tom en onze spitsen waren Boy en Mark. In de wissel Alex, Gijs H en Ilya. We waren dus op volle sterkte en zouden de mannen uit Oostzaan wel ff een poepie laten ruiken! Het begin was wat rommelig met veel balverlies aan beide kanten. Daarna ging het toch wel lopen bij ons. Een leuke aanval over de linkerkant tussen Twan en Boy leverde een goede kans op, maar eens sterke OFC keeper stond goed op te letten. Weer een alerte Tobias die een bal onderschepte en Gijs J aanspeelde, met een bekeken bal kon Mark worden gevonden. Zijn geplaatse schot ging net aan de verkeerde kant van de paal erlangs, jammer mannen! Dave, die de eerste helft precies deed waar hij voor was aangenomen en een paar ballen goed tegengield, gaf een bal lang op Nassim. Ook Nassim had net niet dat beetje geluk. Alex veroverde op een goede manier de bal, door snel in te stappen en zag Tom vrijstaan. De bal was precies op maat, zodat Tom meteen kon schieten, maar de OFC keeper leek bijna onpasseerbaar. Weer een volgende aanval van onze rood-witte leeuwen. Gijs H zag Ilya vrijlopen. Ilya kapte zich keurig vrij en bedacht zich geen moment, zijn harde pegel was net effe te hoog geplaatst. Weer net niet, maar een verdiende goal hing in de lucht…. Nog een hacehlijk moment voor onze goal, waarbij Dave als winnaar eruit kwam. Een laatste aanval van ons, vlak voor rust, werd een echte scrimmage. Ik denk dat we allemaal de bal wel op het doel hadden geschoten, maar telkens vonden we een verdediger of de keeper van de Oostzaners op onze weg.
  Rust. Gewoon 0-0. Gezien het speelbeeld een geflatteerde tussenstand, want we verdienden veel meer. Maar goed, we hebben nog een helft. Vooral doorgaan op deze manier.
  De tweede helft begon meteen met een goede aanval. Op rechts liepen Gijs H en Mark keurig met de bal op, waarna Mark de bal goed aan Dave meegaf, helaas was de afwerking van Dave net niet zuiver genoeg, zonde. Maar een leuke aanval. Daarna kantelde de wedstrijd. Waarbij wij dachten aan aanvallen, dacht OFC dat ook. Een bal werd door OFC diep gespeeld, waardoor ze opeens zomaar met 3 man vrij voor Tom kwamen. Met dit buitenkansje wisten ze wel raad, 1-0. Zonde mannen, maar als je naar voren loopt, moet je wel kijken wat je achter laat. Dus niet zomaar naar voren rennen, als het eigenlijk niet kan. Waar het bij ons de eerste helft allemaal net niet lukte, was het voor OFC net wel. Opeens keken we tegen een 3-0 achterstand aan. Een laatste slotoffensief met verschillende goede kansen van Twan, Nassim, Boy, Dave leverde net geen goal op. Dat OFC nog hun vierde maakten, was alleen voor de statistieken belangrijk.
  Mannen, de 1e helft was gewoon goed en zeker ook leuk om naar te kijken. De tweede helft werden we wat slordiger. We vergaten over te spelen en oog voor elkaar te houden. Met een goede pass kan je het voor jezelf zoveel makkelijker maken en dus voor de tegenstander veel moeilijker.
  Volgende week een nieuwe kans. Dan verwacht ik gewoon weer de zelfde inzet en power als in de eerste helft, dan weet ik zeker dat we Blauw-wit ‘pakken’.

  Erik Huijgen