• OFC JO11-3 – SVA JO11-3
  Na de galavoorstelling van vorige week, mochten we vandaag naar Oostzaan toe om tegen de plaatselijke vereniging te spelen. Toevallig hadden we de vorige competitiehelft ook tegen OFC gespeeld en 4-0 verloren, dus we wisten dat het een goed team was. Maar we hielden de mannen voor dat als we met dezelfde inzet als tegen De Dijk speelden, we een mooi resultaat konden neerzetten. We begonnen met Dave op doel, daar voor Alex en Tobias, op het middenveld Gijs H,
  Gijs J en Mark, voorin Nassim en Boy en in de wissel begon Ilya. Twan was helaas nog steeds geblesseerd, beterschap.
  De eerste tien minuten waren gelijkopgaand. Met kleine kansjes voor beide teams. Maar dan toch een goede onderschepping van Tobias met mooie bal op de vrijgelopen Gijs H als vervolg. De daaropvolgende steekbal op Nassim was op maat. En met een goed geplaatst schot dachten we dat hij scoorde, maar het was de keeper van OFC die er nog net een teentje achter kreeg. Jammer, maar een goede aanval, waar we goed oog voor elkaar hadden. Ook Mark behield na een lange rush aan de zijlijn het overzicht en speelde Gijs J in, die zocht en vond Boy. Helaas was het schot van onze ‘Pipo Inzaghi’ net te zacht, zonde mannen! Dan toch OFC, na een sterke onderschepping van Alex, kon het eerste gevaar nog worden vermeden. Maar een volgende aanval van de Oostzaners was zelfs ons topduo achterin te machtig en kon Dave, die weer foutloos keepte, helaas ook geen reddig bieden, 1-0. Daarna een ligt overwicht voor onze rood-witte leeuwen. Een goede voortzetting van Dave kwam voor de voeten van Ilya terecht, die de bal keurig aannam en ook nog eens een goede bal op Nassim in petto had. Nassim, die de keeper uit positie zag staan, bedacht zich geen moment en schoot de bal fraai vanaf 12 meter in het rechterhoekje, 1-1. Hierna voor beide teams nog wat kleine kansjes, maar beide keepers hadden vandaag het plan om geen bal meer door te laten.
  RUST! Nou mannen. We spelen goed, hebben oog voor elkaar en proberen elke keer voetballend de oplossing te zoeken! Nog wat kleine tips van Paul en mijn persoontje en verder afgesproken dat Nassim het laatste kwartiertje zou keepen, zodat Dave ook lekker kon voetballen.
  De tweede helft was een kopie van de laatste 10 minuten van de eerste helft. Beide teams waren uiterst geconcentreerd en gaven elkaar eigenlijk geen duimbreedte ruimte. We werkten allemaal enorm hard voor elke bal, liepen goed vrij in balbezit en bij balbezit van de tegenstander waren we er als de kippen bij om de bal weer te veroveren. Helaas waren er geen echte kansen meer te noteren, zodat de partij in 1-1 eindigden. Volgens mij het eerste gelijkspel van de mannen in een paar jaar tijd. De penalty’s namen we net iets beter dan OFC, zodat we dit toch maar als een kleine overwinning vierden. Mannen, het gelijkspel was terecht. Twee maanden geleden verloren we nog van OFC en nu behalen we dus een mooi gelijkspel, TROTS op jullie.
  Van de week weer lekker trainen en zaterdag gaan we weer proberen de 3 punten mee te nemen naar Assendelft. Als we zo blijven spelen hebben we er alle vertrouwen in!
  Erik Huijgen