• OSV JO10 – SVA JO10-3
  Op deze zonovergoten dag mochten de mannen naar Amsterdam-Noord om tegen OSV te spelen.
  Om 8.45 uur konden we allemaal aan warming-up beginnen. De bal ging goed van man tot man en ook Twan werd op professionele wijze onder handen genomen door Paul. We waren er klaar voor!
  Met Twan op doel, Tobias en Luuk daarvoor, op het middenveld Gijs J en Dave en in de spits onze goaltjesdief Boy en Gijs H in de wissel begonnen we aan de wedstrijd. Wat meteen opviel was dat OSV vrij fysiek speelden en niet bang waren om een schouderduw of een zetje te geven. Onze rood-witte toppers waren dit niet gewend en lieten zich een beetje het kaas van het brood eten. Want eigenlijk waren ‘onze’ jongens gewoon beter, maar door de manier waarop de Amsterdammers speelden was het toch OSV dat op 1-0 kwam. Dave, die na deze goal zijn mouwen nog hoger opstroopte scoorde op aangeven van Gijs J de gelijkmaker, 1-1. Nu doorzetten mannen! OSV die ons opving rond hun eigen goal, kwam er middels de counter verschillende keren levensgevaarlijk uit. Tobias en Luuk keerden menig aanval en anders was het Twan wel die kordaat handelde. Echter twee keer konden ze nog scoren, 3-1. Hierna deden wij weer wat we zo goed kunnen. Rustig blijven en hard werken voor de bal. Uit een mooie pass van Gijs H werd Gijs J gevonden. Met een goede bal voor de goal werd Luuk gevonden. En met een verwoestend schot werd de keeper van OSV gepasseerd, 3-2. Weer een leuke aanval van ons. Nu was het een steekbal van Tobias op Dave. Dave omspeelde nog een man en schoot keurig in het hoekje binnen, 3-3.
  RUST. De limonade was dik verdiend. Vooral het tweede gedeelte van de eerste helft werd er goed gevoetbald en gingen we weer ons eigen voetbal spelen. Nu de tweede helft zo doorgaan.
  De tweede helft was nog maar koud bezig, of het waren de mannen van Noord hadden die ons net alweer hadden gevonden, 4-3. Na deze goal waren we de weg even kwijt, want de volgende twee tegenaanvallen, leverden evenzoveel goals op, 6-3. Gelukkig gingen we na deze goals weer voetballen en je zag ook meteen dat we weer kansen kregen. Mooie ballen van Gijs J en Gijs H, op onze diepste man, werden net niet gepromoveerd door een doelpunt. Maar uit een verre uittrap van Twan, was het toch Boy die zijn doelpunt meepakte, 6-4. Hierna gingen we op jacht naar de aansluitingstreffer. Dave schoot nog tegen de paal, Boy vond nog een keer de keeper op zijn weg en Gijs J schoot, na goed doorzetten, net naast. Dat OSV nog 7-4 maakten, veranderden niets meer aan het resultaat.
  Mannen, vandaag verloren. Helemaal niet erg, alleen jammer dat we ons – zo af en toe – lieten afleiden door het spel van de tegenstander. Je zag, zeker aan het eind van zowel de 1e als de 2e helft, dat als wij ons eigen spelletje spelen we voor iedereen een hele moeilijke tegenstander zijn. Dus voor de volgende keer, als de tegenstander ons wilt afleiden, ga er niet op concentreer je alleen maar op je eigen spel, dan komt het zeker goed.

  Erik Huijgen