• RCZ JO11-2 – SVA JO11-3
    Vandaag een mooie affiche. Onze mannen mochten de degens met RCZ kruizen. Een heleboel mitsen en maren, maar als de uitslag aan de andere kant voor ons positief was (daar speelden OFC tegen Zaandijk), hoefden we ‘alleen’ maar te winnen om bovenaan te eindigen. Vooraf gaven we de mannen deze informatie mee, zodat ze wisten waarvoor ze vandaag voetbalden. Op goal vandag Twan, daarvoor Ilya en Tobias, op het midden hadden we Gijs H, Gijs J en Tom, voorin Nassim en Dave. In de wissel Mark, Boy en Alex. Wat meteen opviel was dat de mannen van RCZ even iets groter waren, maar vooral fysiek sterker in de duels, waarbij het er niet altijd even eerlijk aan toe ging. Met dit gegeven moesten we dus wel verder voetballen. Desondanks was het begin voor ons. Een mooie uittrap van Twan kwam voor Gijs H zijn voeten terecht, die vervolgens Nassim goed vrij zag lopen. Een goede passeerbeweging van onze spits en een dito bal op Dave als vervolg. Helaas voor ons mikte Dave net naast! Goede aanval mannen, eentje uit het boekje. Uit de eerste de beste kans van RCZ kwam meteen groot gevaar. Helaas konden we de bal niet goed verwerken, zodat de 1-0 op het bord kwam. Daarna konden we even ons vertrouwde spel spelen, waarbij we goed oog hadden voor elkaar. Tobias, die goed voor zijn man kwam, zag ook nog eens Ilya vrijstaan. Ilya rende met de bal naar voren maar zag Gijs J goed vrijlopen. Met een loepzuivere pass op Dave als gevolg en een schitterende afronding, 1-1. De mannen van RCZ leken door ons samenspel niet geimponeerd, en deden er fysiek nog een tandje bovenop. Langs de kant zagen we ook dat de Zaandammers meer overwicht op het veld kregen. Helaas voor ons vielen de goals snel achterelkaar, zodat we vlak voor rust opeens 5-1 achter stonden.
    Rust. Nou mannen, een goede tegenstander, maar op zich waren we helemaal niet minder. We waren meer onder de indruk van de vele kleine overtredingen die zij maakten, dan dat we gingen voetballen. Wel wil ik jullie een compliment geven, dat jullie je niet lieten verleiden om met hun spel mee te gaan. Wij zijn SVA, en wij voetballen op een goede manier, waarbij wij als team gewoon een goede en vooral faire pot willen neerzetten en natuurlijk ook het liefst winnen. Dat laatste zat er vandaag helaas niet in. Wel bleven jullie knokken en rennen voor alle ballen. Nog twee goede aanvallen, één waarbij Mark en Boy hun power lieten zien, maar het lukte net niet. En een andere aanval, waarbij Alex en Tom elkaar heel gemakkelijk vonden leverde net niets op. RCZ maakten er nog eentje bij, 6-1. Maar die was voor de statistieken.
    In de kerstvakantie gaan we op donderdag twee keer in de zaal voetballen. Ik zal hier in de kerstvakantie nog wel een bericht over uitsturen.
    Erik Huijgen