• RCZ JO9-1 – SVA JO9-3
  Vandaag mochten we tegen RCZ voetballen. Om 8.30 was iedereen op het complex zodat we gezamenlijk naar het veld konden lopen. Erik had een mooie warming-up in petto en na afloop werd Twan nog vakkundig onder vuur genomen. We waren er klaar voor.
  Vooraf wisten we dat het een enorme zware pot zou worden, want in de voorgaande 4 wedstrijden had RCZ telkens meer dan 20 keer per wedstrijd gescoord en hadden wij 3 keer verloren.
  Niettemin hadden de mannen er weer veel zin in. We begonnen met Twan ‘de man’ op doel, Levi en Tobias achterin, vlak daarvoor Luuk en daarvoor hadden we Gijs H en Boy. In de wissel Gijs J.
  De eerste 10 minuten waren we behoorlijk aan elkaar gewaagd. Twan, die weer ouderwets in vorm was, was een ware sta-in-de-weg voor de Zaandammers. Levi en Tobias liepen alle gaatjes dicht en dreven de spelers van RCZ goed naar buiten, zodat ze bijna geen kans kregen om goed op doel te schieten. Luuk bleef knokken voor elke meter. Denk dat RCZ wel moe van je werd hoor Luuk, als ze je eindelijk voorbij kwamen, sprintte je er weer naartoe, zodat ze je nog een keer tegenkwamen!
  Gijs J en Gijs H die goed naar voren liepen en druk gaven op de bal, maakten het RCZ zo lastig, dat ze soms maar de bal in blinde paniek naar voren schoten. En als onze Gijs-toppers de bal hadden, konden ze Boy in stelling brengen. Boy die, tegen een sterke tegenstander, zijn stinkende best deed, had een paar leuke acties.
  Toch was het RCZ die na 10 minuten iets meer gas gaf en twee keer kon scoren, 2-0. Hierna was het SVA dat zich liet zien. Luuk zette goed door op de tegenstander, gaf de bal aan Gijs H. Hij vond Tobias en die bedacht zich geen moment en haalde zijn raketschoenen tevoorschijn, want hij schoot de bal enorm hard achter de keeper, 2-1. Na weer goed doorzetten van Levi veroverde hij de bal. Gijs J kreeg de bal en – na een leuk trucje – vond hij Boy. Boy rende naar voren en schoot goed op doel, maar hun keeper kon hem er nog net uithalen.
  Vlak voor rust was het toch weer RCZ, 5-1.
  RUST. Tegen een sterke tegenstander lieten wij allemaal zien dat we toch best leuk konden voetballen. Twan, die geconcentreerd bleef en ons goed op de been hield, keepte als Onana. De rest van de mannen waren bek-af van de eerste helft, maar speelden allemaal TOP! Deze lijn doorzetten in de tweede helft.
  Ons plannetje viel eigenlijk meteen al in deugen, want we hadden gehoopt nog een paar mooie doelpunten te maken, maar het lukte net niet meer. Waar wij voorlangs schoten, net naast of hun keeper hield hem, scoorden de Zaandammers nog wel een paar keer, 12-1.
  Positief vind ik dat we vooral de eerste helft enorm leuk voetbalden. We bleven als team goed voor elkaar knokken en hadden zeker een paar meer doelpunten verdiend, maar dat zat er helaas niet in. Wel was het dit keer de eerste wedstrijd voor RCZ dat ze er geen 20 maakten, dus dat hebben jullie met z’n allen maar mooi voor elkaar gekregen.
  Nu is deze seizoenshelft afgelopen en gaat de KNVB een nieuwe indeling maken.
  De aankomende 2 weken zijn we (voorlopig) vrij, daarna krijgen we andere, meer gelijkwaardige, tegenstanders.
  Aankomende week nog trainen en dan de week daarop Kidscamp. (je kan je nog aanmelden. Tobias, Gijs J, Gijs H en Twan, doen in elk geval de maandag mee)
  Erik Huijgen