• RCZ MO12-1 – SVA JO12-4
  Vandaag mochten de mannen, na een paar weken van voetbalrust, eindelijk weer eens voetballen. We speelden tegen de meisjes onder 12-1 van RCZ uit Zaandam. De opstelling met, hoe kan het ook anders, Twan op doel, daarvoor het nu al goed op elkaar ingespeelde duo Tobias en Daniël. Op het middenveld hadden we Enzo, Mark en Gijs en voorin moesten Ilya en Boy het vandaag doen. In de wissel begon Alex.
  We begonnen lekker gretig aan de wedstrijd, waarbij goed opviel dat we allemaal extra scherp waren – en naar later beek – ook niet moe te krijgen waren. De eerste paar leuke aanvallen waren van onze rood-witte toppers. Een mooie bal van Gijs over de verdediging van RCZ heen werd goed op waarde geschat door Boy. Het was jammer dat zijn schot door de keepster gekeerd werd, maar onze tegenstander was gewaarschuwd. Even later was het dan toch raak. Na een heerlijke verdedigende aktie van Daniël, kon hij Mark inspelen. Met de steekbal op Boy gaf hij de aanval een goed vervolg. Na een goede passeerbeweging kwam hij alleen voor de keeper en ja dan is Boy dodelijk, 0-1. Bij een volgende aanval van onze mannen was het Ilya die de bal hard voorgaf, Enzo kwam helaas net een teentje tekort. Maar een aanval uit het boekje! Bij een counter van RCZ zat Tobias er goed tussen, zijn bal op Alex was prima. Alex behield het overzicht en zette Boy vrij voor de keeper, en met onze Boy 1-op-1 met de keeper staat de uitkomst vast, 0-2! Ook een volgende aanval van onze toppers vond net het doel niet, ik denk dat Mark de bal 5 cm naast het doel plaatste. Vlak voor rust kwamen de Zaandammers er toch nog heel gevaarlijk uit, gelukkig was Twan er als de kippen bij om het gevaar te bezweren.
  RUST! Nou mannen, we zien jullie werken, vechten, rennen, de mouwen opstropen en goed naar elkaar overspelen. Bij tijd en wijle wist RCZ niet wat hen overkwam. Als we zo doorgaan, moet het helemaal goedkomen.
  De tweede helft begon met een huize scrimmage voor het RCZ doel. Ik weet niet hoeveel benen er aan die bal gezeten hebben, maar hij had er zomaar in kunnen vliegen. De corner die eruit volgde werd snel door Boy genomen. Zijn geblokte schot kwam voor de voeten van Ilya terecht, die gooide al zijn ziel en zaligheid in het schot, maar het was de RCZ keepster die de bal ternauwernood kon keren. Maar de mannen roken bloed en waren op zoek naar meer goals. Een goed afstandsschot van Alex belande op het dak van het doel. Maar bij een volgende aanval was het dan toch raak. Gijs die de bal veroverde en Alex vrij zag staan. De pass van Alex die hierna volgde was keurig geplaatst op Boy. Die met een goede aktie de bal langs de keeper plaatste en zo zijn hattrick vervolmaakte, 0-3. Hierna was het even RCZ dat gevaarlijker werd. De eerste keer kon Tobias het gevaar keren, maar bij de volgende aanval was het toch RCZ dat, op een ietwat gelukkige manier, de aansluitingstreffer kon maken, 1-3. Deze waarschuwing werd door SVA goed opgepakt, want na een goede onderschepping van Daniël was het Mark die de bal voor Enzo op een presenteerblaadje legde, 1-4. De marge van drie was weer hersteld. Bij een tweetal aanvallen van RCZ was ik blij dat we Twan ‘de man’ op doel hadden, want de eerste (die al door RCZ werd geteld) ranselde je de bal keurig uit het doel en bij een volgende aanval van Zaandammers was je weer goud waard met een schitterende redding. Het laatste wapenfeit was van onze mannen. Een aanval over ik-weet-niet-hoeveel schijven kwam pardoes voor de voeten van Enzo. Hij hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen, 1-5.
  Mannen, we hebben een mooie pot voetbal gezien. En tegen een goede tegenstander hebben jullie jezelf prima laten zien. Maandags trainen we altijd op conditie, wat jullie niet altijd even leuk vinden, maar het was te zien dat dit toch zijn vruchten afwerpt. Conditioneel waren jullie allemaal dik in orde waren. Ga zo door!

  Erik Huijgen