• SDZ JO11-9 – SVA JO11-3
    Vandaag mochten onze toppers in Amsterdam voetballen tegen SDZ. Het was weer een vroegertje, want toen uiteindelijk iedereen een parkeerplek had gevonden, konden we om 8.30 uur beginnen. Laten we maar zeggen dat je na de wedstrijd nog heel veel aan je dag hebt. Op basis van de ranglijst beloofde het een mooie confrontatie te worden. De nummer 1 tegen de nummer 2. Maar goed, een ranglijst zegt niet alles en dat bewees de uitslag wel.
    We begonnen vol goede moed met Twan op goal, daarvoor Alex en Tobias, op het middenveld hadden we Gijs H, Mark en Dave, voorin Nassim en Boy. In de wissel begonnen Gijs J en Ilya.
    Het eerste moment was voor een goed spelend SDZ. Het werd een echt stormloop op ons doel en na een paar minuten was het 2-0. Hierna leken we wat beter in het spel te komen met goede schietkansen van Boy, Nassim, Dave en Ilya. Maar bij elke bal die de keeper van de Amsterdammers tegenhield, leek hij wel te groeien. Want hij bleef ballen keurig tegenhouden. Een keeperswissel bij ons Twan het veld in, Dave op doel. Meteen een goed schot van Twan, maar weer was het de keeper die een te grote sta-in-de-weg bleek. Voor rust was het een sterker SDZ die de scoren naar 4-0 tilden.
    RUST. Paul en ik probeerden jullie op te peppen, want de 4-0 deed de kopjes wel wat doen zakken. Maar we speelden echt tegen een goede tegenstander, dus we spraken af dat je gewoon je ontzettende best bleef doen!
    De tweede helft zat Gijs H er tussen en kwam de bal voor de voeten van Gijs J, die een leuke bal op Mark in petto had. Zijn schot was mooi, maar weer was het die schier onpasseerbare keeper die geen duimbreedte toegaf. Alex en Tobias liepen achter te buffelen en zorgden ervoor dat de spitsen van SDZ er niet zomaar doorheen kwamen. Dave die echt veel ballen zijn doel uitranselde.
    Helaas stopte de teller pas bij 11-0.
    Mannen, vandaag een zware pot en een grote nederlaag. De tegenstander was gewoon een maatje te groot. Wel mijn comlimenten dat we bleven voetballen en dat we zochten naar de terechte goal, die dus helaas niet viel. Aankomende week lekker trainen en dan zaterdag weer thuis tegen SDW. Dan laten we weer zien wat voor toppers wij zijn!