• SVA JO11-5 tegen HSV JO11-3

Het is zover! De winterstop is voorbij en na de sneeuwval van de afgelopen periode was het nog even spannend of de wedstrijd wel door zou gaan. In alle vroegte toch maar opgestaan en tijdens het ontbijt de site van de tegenstander bekeken. Er stonden veel afgelaste wedstrijden maar daar stond dit duel niet tussen. Even na 8 uur de auto in, warm gekleed en met paraplu binnen handbereik togen wij richting Heiloo.
    De club lag er wat verlaten bij, het was duidelijk zichtbaar dat er weinig wedstrijden plaatsvonden vandaag. In de kantine waren al enkele jongens aanwezig. Helaas zonder Thomas die door een blessure even niet mag voetballen/keepen. Verder was het team compleet met versterking van Cas en Luka uit de JO11-4.
    Door de goede resultaten voor de winterstop Mats, Arshnoor, Marc, Kyano, Ivo, Nathan, Damian ( op doel vandaag) en Nout als aanvoerder begonnen aan deze eerste wedstrijd in een hogere klasse.
    De wedstrijd ging van start en na even inkomen kwam direct de tegenpartij in actie; al na enkele minuten 1-0 achterstand.
    SVA werd direct wakker en ging in de aanval, een mooie kans voor Arhsnoor welke helaas door de keeper van HSV werd tegengehouden. De tegenpartij speelt een stevig spelletje waarbij teckels en het nodige duw en trekwerk niet uitblijft. SVA laat zich niet kisten en speelt stug door. Luka krijgt een mooie kans door een vrije trap helaas gaat deze er net niet in.
    HSV komt terug en de 2-0 achterstand lijkt in zicht, helaas wordt dit vlak daarna werkelijkheid. De scheidsrechter fluit: time-out. Na peptalk van coaches Marcel en Ruben gaan de jongens er weer tegenaan. Inmiddels regent het stevig door en is het waterkoud maar hier lijkt SVA geen erg in te hebben.
    De jongens spelen goed over maar HSV weet toch de bal over te nemen.
    Langs de lijn wordt veel geroepen; het lijkt wel of de tegenpartij 4 coaches heeft. Damian doet wat hij kan en de verdediging Mats, Nathan en Nout hebben het zwaar. Ivo, Kyano en Marc helpen waar ze kunnen maar kunnen niet voorkomen dat de stand op 3-0 komt.
    De jongens blijven vechten en dit wordt uiteindelijk beloond na enkele gemiste kansen maakt Cas een mooi doelpunt waarmee de stand op 3-1 komt.
    Tijd voor een pauze en een beker limonade.
    Na deze welverdiende rust gaat het spel weer door. Het is een leuke wedstrijd om naar te kijken. De 3-2 lijkt in zicht voor SVA maar helaas na een aantal mooie kansen lukt het ze net niet om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Na over en weer spelen en af en toe een wissel blijkt HSV toch de sterkste in deze wedstrijd. Met een eindstand van 4-1 fluit de scheidsrechter na 2x 30 minuten spel de wedstrijd rond 10.15 uur af
    Jammer jongens maar jullie hebben leuk gevoetbald, ben trots op jullie!