• Sporting Krommenie JO12-3 – SVA JO12-4
  Vandaag begon dan het nieuwe seizoen. Over het weer hadden we niet te klagen, want het was heerlijk weer – of was het eigenlijk niet gewoon bloedheet. Maar goed, de mannen hadden er zin in.
  Dit jaar met 2 nieuwe gezichten, te weten Enzo en Daniël, volgende week sluit daar Junyi bij aan. Zij vervangen Gijs J, Dave en Nassim, die het in een ander team gaan doen dit jaar.
  We begonnen vandaag met Twan op doel, daarvoor Tobias en Daniël, op het middenveld hadden we Mark, Alex en Enzo, voorin Boy en Gijs H, in de wissel begin Ilya.
  Het begin was een beetje rommelig van beide kanten, met vooral veel balverlies. Maar naarmate de wedstrijd vorderde was het SVA dat duidelijk beter was. Je kon niet zien dat we pas twee keer met elkaar getraind hadden, want de bal ging keurig van man tot man. Een breedtebal van Alex werd door Mark net naast geschoten. Een goed blok van Gijs zorgde ervoor dat Enzo het doel onder vuur kon nemen, maar de keeper stond precies op de juiste plaats. Maar even later was het dan toch raak. Goed doorzetten van Ilya gaf Boy de gelegenheid om een hoek uit te kiezen, 0-1. Daarna was het de beurt aan Mark, hij wist de op maat gegeven voorzet van Enzo loeihard tegen de touwen te trappen, 0-2. Deed Krommenie dan helemaal niet mee? Natuurlijk wel, maar Daniël en Tobias bleken een te groot obstakel voor de Krommeniers. En die ene bal die wel doorkwam, werd katachting door Twan ‘de man’ gekeerd! Vlak voor rust was het Mark die een knappe bal op Boy gaf, en dit cadeautje werd door Boy dankbaar verzilverd, 0-3.
  RUST! Nou mannen, ondanks dat het warm is spelen jullie een leuke pot. Wat vooral opvalt is dat jullie echt voor elke bal werken en goed oog voor elkaar hebben en ook houden. TOP, ga zo door!
  De tweede helft begon precies zoals de eerste helft geëindigd was, met een goed en gretig SVA en met een Krommenie dat in de verdediging werd gedrukt. Goed opletten van Tobias en een goede voorzetting op Alex. Alex die ogen in zijn achterhoofd had, want hij zag Boy keurig vrijstaan. Zijn goede schot spatte op de lat uiteen, maar het was Enzo die alert reageerde en dit buitenkansje met beide handen uitpakte, 0-4. Gijs veroverde de bal op het middenveld, de goed opgekomen Mark werd aangespeeld. Mark zag in een oogwenk Boy vrijstaan, en jahoor, weer deed Boy het net doen bollen, 0-5. Hierna hadden we een wat mindere fase, waarbij we de eerste 40 minuten goed achter de bal bleven, stonden we nu ‘opeens’ met zijn allen voor de bal. De eerste goede poging van Sporting werd door Twan keurig gekeerd, maar op de volgende aanval had ook hij geen antwoord, 1-5. Met goed samenspel achterin tussen Tobias en Daniël, stuurden ze 2 mannen het bos in. De bal die hierna volgden op Enzo, werd via Boy voorgeven op Alex. Alex omspeelde zijn tegenstander en wist simpel de 1-6 te scoren. De wedstrijd liep tegen het einde aan, en je zag dat de mannen moe werden. Toch was het Enzo, die net nog een beetje lucht over had en goed geplaatst op het doel schoot, 1-7. Dat Krommenie nog de 2-7 maakte, deed niets aan de pret af. Mannen, voor een eerste wedstrijd van het seizoen, hebben jullie het publiek een mooie wedstrijd voorgeschoteld. Er werd echt goed gevoetbald en overgespeeld door jullie. Ga zo door. Volgende week nog lekker 2 keer trainen en dan mogen we zaterdag tegen DEM proberen de goede lijn voor te zetten. Fijn weekend.

  Erik Huijgen