• Sporting Krommenie JO12-3 – SVA JO12-4
  Vandaag mochten de mannen lekker in en tegen Krommenie voetballen. De wekker stond weer vroeg te rinkelen om op tijd bij de voetbal te zijn. Helaas was Boy gisteren geblesseerd geraakt, zodat we met 8 man de wedstrijd zouden gaan spelen. Maar dat is voor onze toppers natuurlijk geen enkel probleem! We begonnen met – hoe kan het ook anders – Twan op doel, daarvoor Tobias en Daniël, op het middenveld hadden we Alex, Mark en Enzo, voorin stonden Gijs en Ilya. Aan het begin leden beide teams veel balverlies. Of dat nou door het drassige veld kwam, of omdat we te graag wilden…. Maar goed, na de rommelige beginfase gingen we doen, wat we zo goed kunnen “de bal het werk laten doen”! Meteen ontstond er een goede kans. Gijs die de bal keurig veroverde en de bal aan Alex meegaf. Alex had Enzo al vrij zien staan, zijn strakke voorzet was voor Enzo dan ook niet meer te missen, 0-1! Daarna was het een op en neergaande pot. Met goede kansen voor beide teams. Twan die prima gepositioneerd stond, haalde het gevaar veelal voortijdig uit de aanval. Tobias die zich goed breed aanbood, kreeg de bal. Zijn dieptebal op Mark was zo goed, dat Mark meteen op doel kon schieten. Jammer genoeg voor ons deed de Krommeniese keeper zijn werk uitstekend. Bij een volgende aanval van Sporting hadden we een beetje pech dat we de bal niet weg kregen. Zo ontstond er een echte scrimmage, tweemaal kon Twan handelend optreden, maar bij een derde poging van de Krommenieers moest ook hij het hoofd buigen, 1-1. Een vlammend schot van Ilya werd net niet tot doelpunt gepromoveerd. Goed ingrijpen van Daniël zorgde ervoor dat we meteen weer ten aanval konden trekken. Gijs kreeg de bal ingespeeld, zag Enzo diepgaan en speelde hem aan. Het schot van Enzo was keurig geplaatst, maar een prooi voor de keeper. Meteen daarna kreeg Krommenie een cadeautje van ons. Niet goed opletten zorgde er namelijk voor dat Krommenie, toch wel tegen de verhouding in op 2-1 kwam. We bleven rustig door voetballen en deden dat uiterst geconcentreerd. Nog een paar kleine kansjes, maar helaas kwam die laatste pass net niet goed door. Uit een verdwaalde counter kon Krommenie zomaar op 3-1 komen. Daarna was het slotakkoord van de eerste helft wel voor ‘ons’. Goed doorzetten van Alex en een mooie bal op Enzo zorgde ervoor dat we met 3-2 de rust ingingen.
  RUST. Jullie spelen gewoon goed. Er werd afgesproken om iets minder haastig op doel te gaan schieten en dat we nog iets eerder de bal zouden overspelen. Soms zijn we namelijk zo enthousiast dat we nog een man voorbij willen, terwijl op dat moment overspelen een betere keuze is.
  De tweede helft zou zich alleen maar op de helft van Krommenie afspelen. Ons topduo achterin Tobias en Daniël zouden geen kans meer weggeven en wat was Twan van achteruit goed zijn voetbalmaten aan het coachen. Een een-tweetje tussen Gijs en Ilya was een lust voor het ook. De afronding van Ilya was snoeihard, maar helaas net naast. Zonde!! Ook een goed schot van Enzo ging maar rakelings voorlangs. Alex die, bij een snelle uitbal, zijn tegenstander helemaal gek dolde, zag Mark en Enzo voor het doel vrijstaan, helaas was zijn voorzet net ff te scherp. Daarna een scrimmage voor het Krommeniese doel, maar waarbij hij de eerste helft voor Sporting goed viel, gebeurde dat nu niet bij onze rood-witte leeuwen. Ook bij het volgende schot van ons, had de keeper het nodige geluk dat hij zich niet gewonnen hoefde te geven. Een laatste slotoffensief moest ons aan het meer dan verdiende punt helpen. Twan speelde Ilya met een enorme trap perfect in de loop aan. Ik denk dat Ilya wel met een vaart van 100 km/uur achter die bal aanrende en zo eerder bij de bal was dan alle verdedigers en keeper van Krommenie. Uiterst koelbloedig bleef hij en kon zo de 3-3 laten aantekenen. Niet veel later floot de scheidsrechter af, en bleven wij voor de zesde maal in deze fase ongeslagen. Na 4 overwinningen en 2 gelijke spelen hebben we het prima gedaan. Zo goed zelfs, dat we gewoon op plaats 1 zijn geëindigd en dus gewoon KAMPIOEN! Gefeliciteerd mannen.
  En zoals jullie vandaag weer gespeeld hebben, zijn jullie gewoon een supergoed team! Met onze conditie zit het helemaal goed, het overspelen gaat echt enorm goed en wat fijn om te zien is dat we voor elkaar willen knokken! Het zakje chips en drinken hebben jullie na afloop meer dan verdiend!
  Nu lekker vakantie. We hebben 4 januari een onderling zaalvoetbaltoernooi bij het Trias, tot dan!
  En voor nu alvast fijne dagen allemaal.

  Erik Huijgen