• Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen. En wat snakken we met z'n allen naar weer een normale wereld! Maar we moeten nog even doorbijten en hieronder een verslag van wat er deze week binnen het bestuur besproken is. Allereerst de echte start: de SVA-selectie gaat zaterdagmorgen 1 augustus om 11:00 uur beginnen met de eerste training. Met een aantal nieuwkomers binnen de gelederen waarover binnenkort meer. Bij deze eerste training zijn belangstellenden welkom maar uiteraard wel op anderhalve meter van elkaar. En dat is dan meteen een mooi bruggetje naar het item "SVA en Corona".

  Het SVA-bestuur is donderdag bij elkaar gekomen om te brainstormen over de start van het seizoen en dan met name over de invulling van de Corona-maatregelen op ons complex. Een klus die niet eenvoudig is en waarbij er vele vragen moeten worden beantwoord. Dit hebben we reeds ervaren in de maanden mei en juni toen het trainen voor de jeugd weer in beperkte vorm mogelijk werd. Dit vergde nogal wat organisatie en vele vrijwilligers hebben hier toen aan meegewerkt. Dat was al een mooie prestatie en werd zeer gewaardeerd! 

  Het komt er met de start van het nieuwe seizoen ook weer op neer dat we met zijn allen, ook bij SVA , ons uiterste best moeten doen om het virus buiten de deur te houden. We krijgen wel hulp want 12 augustus is er eerst een Zaans overleg met de voorzitters van alle voetbalverenigingen in Zaanstad en de gemeente om gezamenlijk op te trekken in dit hele verhaal. 

  SVA gaat wel al aan de slag om de eerste zaken te regelen. Hierbij sommen wij alvast een een flink aantal zaken op die besproken zijn en die bij SVA gaan gelden: 

  Er komt een duidelijke bewegwijzering rondom en binnen het clubgebouw. Het zal eenrichtingsverkeer worden met de hoofdingang als enige ingang en als uitgangen de achter- en zij-uitgangen van de kleedkamers en de zijuitgang van de kantine. 

  In de kantine wordt er een indeling gemaakt met tafels en stoelen / krukken waarbij iedereen moet zitten, uiteraard met een maximum aantal personen. 

  De snackcorner blijft de eerste tijd gesloten. De bar zal wel open gaan maar zal worden ondersteund door een koffie- en snoep-verkooppunt buiten. 

  Er wordt geen muziek afgespeeld in de kantine. 

  Er komen voor de heren 2 plaskruizen (pingelpalen) achter / naast de beide zijden van het clubgebouw. De toiletten in de hal nabij de kantine zal uitsluitend voor de dames bestemd zijn. In de hal bij de kleedkamers is er dan een extra binnentoilet voor de heren beschikbaar. En natuurlijk is er voor de ouderen nog het invalidetoilet. 

  Op het terras komen extra tafels (bierbanken) waaraan een maximaal aantal personen kan zitten. Ook buiten op het terras geldt dus bij consumptie: zitten

  Na de wedstrijden wordt iedereen gevraagd om maximaal 2 uur te blijven nazitten in de kantine. Daarna plaats maken voor een ander. Sociale controle onderling wordt hier een belangrijk ding. 

  Rond de velden geldt de anderhalve meter maatregel. 

  Naast dit alles wordt een duidelijk Corona-protocol opgesteld met onder andere bovenstaande zaken erin verwerkt.

  Met al deze eerste maatregelen in de opstart naar het nieuwe seizoen hopen we dat er in ieder geval weer gevoetbald kan gaan worden en dat we hiervan, op gepaste afstand, met elkaar weer van kunnen genieten. 

  Met regelmaat zullen we de voortgang van de maatregelen publiceren. Goede suggesties zijn altijd welkom. Schiet daarvoor gewoon even iemand van het bestuur aan en dan nemen we dit mee. 

  Voor de rest rekenen we op ieders medewerking. Laat het niet gebeuren dat SVA een Corona besmettingshaard wordt. Dat zal een rampscenario zijn. 

  En ja, de vakantie is voor velen nog volop aan de gang. Geniet er lekker van en we hopen iedereen weer snel te zien bij een “Corona-proof” SVA!

   

  SVA-bestuur