• Je hebt van die wedstrijden: dan hoor je ‘strijdend ten onder’, ‘gelijkspel was verdiend geweest’ etc. Dat was vanmiddag allemaal waar, maar toch ga je met lege handen naar huis. SVA JO11-4 verloor na een mooie strijd van Saenden JO11-1 met 8-6.

De eerste 5 minuten waren duidelijk voor Saenden want ze maakten 2 doelpunten vlak achter elkaar. SVA kreeg weinig ruimte en kon door het snelle storen van Saenden nog weinig uitrichten en hanteerde daardoor vaak de lange bal. Daarna was het SVA wat beter voor de dag kwam. Er werd meer bewogen waardoor er ook meer ruimte ontstond om te combineren. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar en er werd flink strijd geleverd op het middenveld. Zowel Saenden als SVA creëerden kansen om te scoren.Eerst was het Saenden dat twee keer goed op rechts doorkwam en kreeg de hangende man op de rand van het strafschopgebied twee keer kans om uit te halen. De eerste keer ging naast en de tweede kans werd door de goed keepende Nino teniet gedaan. Binnen 3 minuten kreeg SVA het voor elkaar om 5x de paal en lat te raken. De JO11-4 bleven druk zetten en na een mooie voorzet van Nick maakte Tim P zijn doelpunt. Nog geen twee minuten later maakte Miles de gelijkmaker. In de 27ste minuut was het raak, maar helaas weer voor Saenden. Nog een paar minuten tot de rust, onze mannen bleven strijden wat uiteindelijk in de laatse seconden van de eerste helft werd beloond. Miles staat op de juiste plek, hij krijgt de bal hard aangespeeld en via zijn knie verdwijnt de bal tegen het net.

De 3-3 is een mooie ruststand.

De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld.
    SVA ging door, maar door een geblokkeerde pass kwam de rechtsbuiten van Saenden plots vrij en met zijn voorzet wist hij zijn spits  te bereiken die goed afronde: 4-3 In de 35ste minuut brak Olle op links door, en gaf met zijn gouden linkerbeen een afgemeten pass naar Jessy die de 4-4 op het scorebord liet noteren. Even later werd weer een snelle uitbraak van Saenden 5-4. Daarna kon SVA even  alleen nog maar achteruit. Saenden drong fel aan en maakte ook de 6-4 en 7-4. Vanaf de zijlijn geeft coach Peter een aantal aanwijzingen en dat heeft gelijk effect. Jesse dribbelt met de bal aan zijn voet dwars de verdediging en rond beheerst af 7-5. Met nog een paar minuten op de klok wordt Tim P uit de wedstrijd geschopt door een harde sliding van de verdediger van Saenden. Hierdoor een paar omzettingen in de opstelling en dat zorgt voor onrust bij de tegenstander. Door die onrust in de verdediging staat in ene Jessy vrij voor de keeper en schiet de bal beheerst in de linkerhoek achter de keeper:7-6. Gaat het nog lukken om een punt mee te nemen uit Wormerveer? Helaas, SVA vol op jacht naar de gelijkmaker maar Saenden maakt in de laatse seconden via een counter 8-6.

Natuurlijk, als je verliest dan heb je  de pest erin, maar SVA JO11-4 kan trots zijn met dat wat ze tegen Saenden op de mat hebben gelegd.

Nino, Sam, Tim V, Olle, Nick, Chris, Jessy, Tim P en Miles bedankt voor de vermakelijke wedstrijd, en als jullie volgende week winnen dan trakteer ik op iets lekkers.