• Afscheid nemen is niet leuk. Daar heeft iedereen moeite mee. En vandaag stond in het teken van afscheid. Afscheid van een bijzondere voetballer uit de SVA-familie. Het doelpunt dat hij vorige week tegen Vrone maakte was iconisch voor zijn stijl van voetballen. Recht vooruit. Daar is het doel en daar moet ik heen Schitterende goal. Opportuniste aanvaller met snelheid, gedrevenheid en vasthoudendheid. Aanvaller pur sang met verdedigende kwaliteiten. Hij leeft nog hoor, maar vertrekt naar Groningen en zal niet meer voor SVA voetballen, maar voor het plaatselijke Velocitas. Met het vertrek van Stefan Waij vertrekt ook de laatste eerste elftalspeler waar ondergetekende nog samen mee gevoetbald heeft. Echte wedstrijden voor het roemruchte SVA zaterdag 1 onder leiding van aanvoerder en ploegleider Marc Verschoor. Stefan deed op zaterdag stiekem mee om daarna op Zondag voor het eerste te spelen.
  Met Stefan waren het heerlijke wedstrijden, want hoe slecht je pass ook was....Stefan had hem toch wel. En dan speelt dus iedereen beter.

  De wedstrijd tegen Koedijk was er eentje met 2 gezichten. Voor de rust leek het wel alsof SVA nog bezig was met de huldiging. Slordig spel bracht Koedijk in een riante positie. Met een lelijke punter binnenkant paal hobbelde de bal in het doel.
  En dan kijk je dus tegen een 0-1 achterstand aan. Gelukkig heb je dan nog alle tijd maar als echt niets lijkt te lukken dan wordt het dus moeilijk. In de rust moest trainer Joeri ingrijpen en dat is niet altijd sympathiek. De 2e helft was het voetballend beter maar door de risico's die SVA nam bleef Koedijk levensgevaarlijk in de counter. Koedijk scoorde echter niet en een oude voetbalwet zegt dat je dan het deksel op de neus krijgt. Dat gebeurde dan ook. Een handsbal, waar de speler van Koedijk overigens niets aan kon doen, leverde een penalty op. De scheidrechter floot zo snel dat hij niet meer gebruik kon maken van het voordeel voor SVA. De bal belandde namelijk met dit schot ook in het doel. De penalty werd genomen door Stefan en feilloos ingeschoten. Beide ploegen probeerden hierna de winst te forceren. Stef Boon kreeg seconden voor tijd de allergrootste kans. Zijn schot vanaf 10 meter vrij voor doel werd wonderbaarlijk gekeerd door de keeper. Eindstand 1-1.
  De trainer van Koedijk vond dat zijn ploeg tekort had gekregen. Tja, die oude voetbalwet...
  SVA schiet er niet al teveel mee op en blijft in de onderste regionen. De overige uitslagen waren gunstig en met een overwinning tegen Limmen volgende week kan het er meteen al heel anders uit zien.Laten we toch hopen dat het kwartje eens de goede kant op valt voor SVA.

  Richard Fleer (eerste deel) & Rik Jansen (tweede deel)