• SVA JO10-3 – SVIJ JO10-2
    Vandaag mochten we tegen SVIJ uit IJmuiden aantreden. We konden weer een keertje op de mini-arena spelen en dat vinden de mannen altijd lekker. Volgens mij hebben we daar nog nooit op verloren, dus dat beloofde wat. Er werd gestart in de volgende opstelling: Twan ‘de man’ op doel, daarvoor een muur in de vorm van Tobias en Luuk; op het middenveld veel loopvermogen met Dave, Gijs J en Gijs H en voorin onze goaltjesdief Boy.
    De wedstrijd was koud een minuutje bezig of het was Boy die de verdedigers van SVIJ verbouwereerd achter zich liet en doeltreffend uithaalde, 1-0. We bleven gretig en gecontroleerd spelen. Ook de volgende aanval was er een uit het boekje. Gijs H die een uitbal snel nam en Dave in stelling bracht. Dave behield keurig het overzicht en kon Boy in de loop aanspelen. En jahoor, als bekend bij Boy is het dan een zekerheidje, 2-0.
    Hierna golfden de wedstrijd op en neer, met een iets beter SVA. Afstandschoten van Dave en Gijs J werden goed gepareerd door de keeper uit IJmuiden. Boy schoot nog een keer rakelings voorlangs. Maar aan de andere was er voor SVIJ geen doorkomen aan. Steeds waren het Tobias en Luuk die de bal konden onderscheppen, goed gedaan mannen! Jullie bleven enorm goed naar de bal kijken, waardoor het voor de tegenstander geen doen was om jullie te passeren. Ga zo door!
    De enige manier om langs ‘onze muur’ te gaan was via afstandschoten, maar hiervoor hebben wij Twan. Die had vandaag de opdracht gekregen zijn doel schoon te houden en dat ging de 1e helft super, er zaten een paar katachtige reddingen bij Twan.
    Rust. Paul en ik waren dik tevreden. Jullie speelden goed over, hielpen elkaar als de bal werd verspeeld. En alhoewel de tegenstander soms een kop groter was, toch waren wij de bikkels en kwamen vaak als winnaar uit een duel.
    De tweede helft had hetzelfde speelbeeld als de 1e helft. Twee goedspelende teams, waarvan wij de net iets betere waren. Toch was het SVIJ die aan het begin twee keer kon scoren, zodat het 10 minuten voor tijd 2-2 stond. Hierna ging ons speltempo weer omhoog en konden we weer een paar kansen creëeren. Na goed doorzetten van Gijs H kwam de bal voor de voeten van Dave, die poeierde vanaf 20 meter tegen de lat! Nadat Luuk weer de bal van de tegenstander had afgepakt, werd Gijs J in stelling gebracht. Onze ‘Frenkie de Jong’ bereikte met een listig balletje Dave, die uiterst koel bleef en de 3-2 binnenschoot. De volgende aanval van SVIJ werd door Tobias een halt toegeroepen, die stormde naar voren en kon de bal aan Dave geven en jahoor, weer een goal, en tevens de
    eindstand 4-2.
    Mannen, jullie krijgen allemaal weer een compliment. We hebben de afgelopen weken getraind op kaatsen, passen en schieten. Nou, vandaag klopte het allemaal. Volgende week tegen KFC JO10-5. Als we weer dezelfde inzet tonen als vandaag (en vorige week) komt het allemaal goed.
    Als ik voor vandaag een cijfer had moeten geven aan jullie allemaal, had ik 7 x een 11 uitgedeeld 