• Bij de JO10-1 stellen wij met trots aan u voor: Sebastian, Dylan, Huug, Robin, Hugo, Noor en Stijn.
  Deze gedreven kanjers hebben weer zin in een heerlijk seizoen voetballen!
  De competitie is al kort van start gegaan maar vandaag staat Zaanlandia voor de deur en wordt er gevoetbald op de mini-arena. Gelukkig weer met publiek!!!
  Michel, de leider van het team, houdt een tactische bespreking in de kleedkamer en daarna komen de strijdbare gezichten naar buiten lopen voor de warming up. Wat daar in de kleedkamer voor tactiek is besproken zullen wij als toeschouwers denk ik nooit te weten komen.
  Bij de start van de wedstrijd gaan ze er lekker fel in. Beide teams trouwens. Na de 0-1 achterstand knalt Robin de bal heerlijk in. Fantastisch gedaan…. Wat ik trouwens nog vergeet te vertellen is dat het eerste schot op doel geloof ik van Huug was. Een prachtige aanval maar daar opende we helaas nog niet de wedstrijd mee. Gelukkig staat het nu 1-1 en wie weet dat SVA de leiding gaat nemen. Ik denk dat Robin daar hetzelfde over dacht en vanuit een prima samenspel met Sebastian, Huug en Dylan voorin weet Robin wederom te scoren. Dat is toch lekker de rust in gaan.
  Na rust vallen er meer doelpunten en is Robin trefzeker met het 3e doelpunt voor SVA. Zaanlandia is sterk en verdedigt goed. Hugo en Noor moeten achterin flink aan de bak om te zorgen dat de bal niet te dicht bij Stijn komt. Hugo, je bent ijzersterk hoor! Hoe jij zo’n duel ingaat… Je bent echt nergens bang voor. Op het moment dat we met 3-4 achterstaan is het Dylan die een goede move maakt! Goed gedaan hoor Dylan. Aan je gezicht te zien was je zelf ook heel blij met dit doelpunt. Het team is blij dat jij na je blessure weer in het veld staat.
  De wedstrijd wordt feller en spannender. Het publiek moedigt jullie aan en hoopt op dat ene doelpunt. Het is dan ook “potverdorie” als de bal bij Stijn in het doel valt. Maar jullie geven niet op en strijden door. Er wordt goed samengewerkt en iedereen probeert vanuit de juiste positie te spelen. Huug had nog een pracht corner die perfect voor het doel langs ging. Helaas stond er net geen Matthijs de Ligt die hem anders wel even ingekopt had. Sebastian was gretig op zoek om Zaanlandia voorbij te spelen en gaf een goede paas naar voren. Jullie moesten echt hard werken tot het einde van de wedstrijd.
  Robin zet de gelijkmaker van de 5-5 op zijn naam en langs de kant hoopt iedereen dat dit de eindstand gaat worden. Helaas krijgt Zaanlandia het voor elkaar om het 6e doelpunt te maken en dat maakt de eindstand 5-6.
  Jullie hebben er voor geknokt vandaag. Waren stuk voor stuk goed bezig en de wedstrijd was echt gelijkwaardig. Na afloop zijn jullie getrakteerd door Noor omdat jullie je vandaag van een goede kant hebben laten zien; positief en gemotiveerd in het veld én op elkaar. Zet dat door als team!
  Volgende week spelen we uit tegen Monnickendam en wel om 8.30 uur. Dus dat wordt weer een wekkertje op de zaterdag 😉 Wie vindt het leuk om volgende week een stukje te schrijven?
  Richard en Marjan (ouders van Stijn)