• SVA JO10-3 – KFC JO10-4
    Vandaag mochten de toppers van de JO10-3 weer lekker voetballen. De tegenstander was KFC, welke de vorige keer maar met 4 man aankwamen. Dus het was effe afwachten of het nu wel goed ging. Gelukkig hadden ze nu ruim voldoende mensen, zodat we 7-tegen-7 konden spelen. We begonnen met Twan ‘de man’ op doel, daarvoor ons vertrouwde verdedigingsduo Tobias en Luuk, op het midden Gijs H, Gijs J en Dave en in de spits Boy. De eerste paar minuten was even aftasten, maar wat wel te merken was dat we een licht overwicht hadden. Een paar goede kansen werden nog niet benut. Maar het was Dave die de score, na een goede aktie van Tobias, met een harde opende, 1-0. Hierna werd even snel het trainingsjack uitgedaan (want het was toch wel warm) en meteen had dit een goed effect. Want weer was het Dave, die met een mooie individuele aktie, kon scoren, 2-0. Jongens, wat speelden we goed en wat hielden we veel rust aan de bal. Gijs H en Gijs J die beiden op de bal joegen, bracht de Koogse-verdediger in paniek. Deze speelde een te zachte bal op zijn keeper terug, waarvan Boy slim gebruik maakte en gewoon de 3-0 kon laten aantekenen. Zo zie je maar, dat als er een moeilijke bal teruggespeeld wordt, je meteen fel op de bal moet jagen. Hierdoor breng je de tegenstander in paniek en ontstaat er vaak een goede kans. Twan die met de aanvoerdersband om, een goede pot keepte, hield met top keeperswerk zijn doel schoon. Luuk, die steevast er goed tussenkwam, veroverde weer een bal. Een goede bal op Dave als vervolg, werd na een mooie schijnbeweging, tot doelpunt gepromoveerd, 4-0. RUST. Nou, geen aansporing of bespreking nodig, want het ging goed. Vooral zo doorgaan met dezelfde inzet en gretigheid.
    Nou, hoe anders startten de 2e helft. Na een keer knipperen stond het zomaar 4-3 en was KFC weer compleet terug in de wedstrijd! Een paar opbeurende woorden vanaf de zijlijn en stiekem ook van de scheidsrechter, deed ons goed. Twan die met een verre uittrap Dave in stelling bracht. Nou, en ik denk dat Dave vandaag een goed belegde boterham had gegeten, want ook dit keer scoorde hij, 5-3. En weer een mooie aanval. Nu was het Gijs H, die de bal bij Boy kreeg. En ook dit keer was Boy trefzeker, 6-3. KFC liet het kopje wat hangen en daar maakten wij goed gebruik van. Luuk die de sneltrein aan de zijlijn nam, stoomde op richting goal. Zijn schot werd nog gekeerd, maar de rebound van Dave niet, 7-3. Ook de volgende aanval werd door ‘onze’ rood-witte toppers afgerond. Nu was het Tobias, die een foutloze wedstrijd speelde, die Boy vond. En die scoorde zijn derde goal, 8-3. Nog een plaagstootje van KFC, 8-4. Gijs J die loerde op zijn goal, was nog net niet gelukkig. Zijn schot werd gekeerd, maar het was een alerte Dave die toch de 9-4 liet aantekenen. KFC die steevast Twan op zijn wegvond, kon toch nog eenmaal scoren voordat Gijs J met het slotakkoord kwam. Een snelle uittrap van Twan, kwam via de rug van Tobias bij Gijs J terecht. Onze Frenkie liep alleen op het doel af en schoot de bal, onhoudbaar voor de keeper in, 10-5.
    Mannen, wat hebben we een goede pot gezien van jullie. Op de eerste 5 minuten van de 2e helft na, hebben we de wedstrijd gedomineerd! Trots op jullie.