• SVA JO10-3 – Purmerend JO10-4

  Vandaag op een zonnig SVA-complex mochten we tegen Purmerend aantreden. Na een kleine warming-up, konden we beginnen. Op doel Twan, daarvoor Tobias en Luuk. Dave en Gijs H op het middenveld en in de spits Boy. Gijs J begon ff in de wissel.
  Beide teams hadden flink zin om te voetballen, want er werd goed en fanatiek gevoetbald. Purmerend kwam er gevaarlijk uit, maar hadden buiten Twan gerekend. Want ik weet niet hoe hij het deed, maar die bal ging er mooi niet in. Mooie redding hoor! Daarna een onderschepping van Tobias, Gijs H die zich aan de buitenkant aanbood kreeg de bal. Hij speelde de bal meteen door naar Dave, maar die vond nog net de keeper op zijn pad. Hoe anders was de volgende aanval. Een mooie een-tweetje tussen Boy en Dave resulteerde in een voorsprong voor ons, Dave liet de keeper kansloos achter, 1-0. Purmerend werd sterker, maar gelukkig hadden wij nog steeds Luuk en Tobias achterin. Tobias zat er weer eens goed tussen en speelde de bal meteen naar voren. Boy rook dat er wat te halen viel en hij had gelijk, 2-0. Daarna een van richting verandert schot van Purmerend die zomaar achtert Twan viel, 2-1. Luuk die vandaag niet moe te krijgen was zette een leuke aanval op, een diepe bal op rechts werd door Boy goed ingeschat en gepromoveerd tot doelpunt, 3-1. Weer een goede aanval van ons, maar het schot van Gijs J werd corner getikt door de keeper van Purmerend. Vlak voor rust kregen we toch nog de 3-2 te verwerken.
  RUST – De welverdiende limonade smaakte opperbest. Paul en ik die jullie nog wat tips meegaven. Dat we moeten proberen via de zijkant uit te verdedigen en dat we achter de man moeten verdedigen. Dit, om het de tegenstander nog moeilijker te maken.
  De tweede helft was nog maar net begonnen, of het was Dave die na goed doorzetten van Gijs H een mooie kans kreeg om de keeper te passeren, 4-2. Wat er hierna gebeurde is mij een compleet raadsel. Hoe goed en geconcentreerd we de eerste helft speelden, hoe anders was dat opeens. Waarbij we de eerste helft kort op de man zaten, ze geen seconden tijd gaven om te schieten of te passen en allemaal het overzicht behielden, was dat in de tweede helft totaal anders. Purmerend maakten hiervan gretig gebruik en liep uit naar 4-9. En zaten welliswaar twee lucky goals tussen, maar waar zij bleven jagen op de bal, leken wij wel een beetje moe. De pit van de eerste helft, zat er zeker niet meer in. Gelukkig was het Twan die af en toe de ballen uit de kruising ranselde. Uit één zo’n redding kon hij meteen de bal in het spel bregen. Een verre uittrap op Boy, werd door laatstgenoemde achter de keeper geschoten 5-9. Nog twee doelpunten van Purmerend deed het scorebord de einduitslag tonen, 5-11.
  Mannen, een hele goede 1e helft, maar een totaal andere 2e helft. De dingen die we heel goed deden in het begin, gingen in de tweede helft opeens een stuk minder. Niet erg, maar een mooi leermoment voor ons. Van de week weer met de volle inzet trainen, en dan laten we WSV volgende week gewoon een ‘poepie’ ruiken.
  Erik Huijgen