• SVA JO10-3 – Rood-Wit Zaanstad JO10-1 5-8
  Vandaag een heerlijke voetbalochtend. Op het verre C-veld mochten de mannen hun kunsten gaan vertonen. We begonnen met Twan op doel, Luuk en Tobias ervoor. Op het middenveld hadden we Tom, Dave en Gijs H, voorin Boy en als wissel begon Gijs J.
  De wedstrijd golfden op en neer, met aan beide kanten een hele goede keeper. In de 10e minuut was het toch onze Dave, die na een goede aktie van Tom, de ban brak, 1-0. Het antwoord van de Zaandammers kwam eigenlijk direct, 1-1. Hierna, een mooie aanval uit het boekje. Een goede onderschepping van Luuk en een mooie voorzet. Gijs H die keurig over de bal stapte, gaf Gijs J de gelegenheid om een hoek uit te kiezen. En met het geplaatste schot van ‘Frenkie’ kwamen wij weer op voorsprong, 2-1. Rood-wit kreeg nog enkele goede kansen, maar telkens konden ze niet voorbij onze ‘muur’-Tobias komen. Nog twee mooie schoten, van Dave en Boy, vonden net het net niet. Vlak voor rust schoot Rood-wit nog van grote afstand in. Door het windje mee kreeg de bal nog extra vaart mee, zodat de bal zelfs voor Twan onhoudbaar was, 2-2
  RUST. Mannen, jullie voetbalden goed. De mouwen waren opgestroopt en we waren zeker niet bang voor de sterke tegenstander. TOP!
  De tweede helft. Tja, de tweede helft blijft toch altijd moeilijk. Waar de Zaandammers gewoon bleven voetballen, leek het wel alsof wij nog met onze gedachtes bij de rust waren. Binnen een poep en een scheet kon Rood-wit zomaar uitlopen naar 2-6. Hierna vonden we weer wat energie, want een heel goed oplettende Gijs J wist een fout in de verdediging van de tegenstander genadeloos af te straffen, 3-6. Luuk, die vandaag over het hele veld te vinden was, kwam weer eens goed voor de man. En met een enorme rush door het midden wist hij ook nog eens heel koelbloedig af te ronden, 4-6. De mannen voelden dat er nog meer in zat en gingen met meer risico naar voren spelen. Boy vond de keeper op zijn weg. Tom schoot, na een mooie bal van Tobias, nog net naast. En na een mooie uittrap van Twan, kwam Dave net een teentje tekort (met maatje 40 had je de bal een poeier kunnen geven!). Helaas, was het RW Zaanstad die van een miscommunicatie bij ons gebruik maakte en de 4-7 scoorden. Na goed doorzetten van Gijs H, kreeg hij de bal bij Dave. Die kon alleen nog maar gestopt worden middels een overtreding. De hieruit volgende vrije trap was voor Dave een peulenschilletje, 5-7. In de resterende tijd konden wij helaas niet meer het net vinden, maar de tegenstander nog wel, zodat 5-8 de eindstand was.
  Mannen, ik wil jullie wel een compliment geven. Vandaag hebben we gewoon een goede en leuke pot voetbal gezien tegen een tegenstander die aan jullie gewaagd was. Heel goed vind ik dat jullie vandaag zelf ook lekker fel de duels ingingen. Zo hoort het ook!
  Erik Huijgen