• SVA JO10-3 – Velsen JO10-3

  Op deze druilerige zaterdag mochten we tegen Velsen spelen. Na een goede warming-up kon de wedstrijd beginnen. De opstelling: Twan op doel, daarvoor Tobias en Luuk, op het middenveld Gijs J, Dave en Tom en voorin goaltjesdief Boy. In de wissel Gijs H.
  We schoten uit de startblokken en maakten het Velsen onmogelijk om te voetballen. De goal hing in de lucht. Eerst een waarschuwingschot van Dave en nog eentje van Tom. Velsen liep alleen maar achter ons aan. En na weer een goede aktie van Gijs J kon hij Tom aanspelen, deze bedacht zich geen moment en schoot de bal snoeihard achter de keeper van Velsen, 1-0. Hierna bleven we doordrukken, maar was het telkens net niet. Velsen werd wat sterker en kon tot tweemaal toe, zomaar doorlopen tot aan Twan. Beide inzetten waren zelfs onze Twan te machtig. Zodoende stond het opeens, compeet tegen de verhouding in, 1-2 voor Velsen. Dit bracht wel weer nieuwe energie bij onze rood-witte leeuwen. Want nadat Gijs H de bal had veroverd, kon hij weer Tom bereiken. Deze wist op zijn kenmerkende manier drie man voorbij te spelen en ook nog eens op doel te schieten. En met een klein gelukje belande deze bal tegen het net, 2-2. We bleven knokken en nadat Tobias de bal had veroverd, kon hij ook nog eens met een splijtende pass Dave vinden. Dave bedacht zich geen moment en ook hij maakte een doelpunt, 3-2. Bij weer een tegenaanval van Velsen, was het Twan die prima de bal stopte en de bal meteen weer het spel inbracht. Boy werd in de loop aangespeeld. Ja, en met Boy is de afloop dan bekend. Onze goaltjesdief prikte de 4-2 binnen. RUST
  In de rust konden Paul en ik niets anders doen dan jullie complimenteren met het goede spel. Nu vol blijven houden en doorgaan!
  Maar, als wel vaker starten we de tweede helft iets minder scherp, hierdoor kon Velsen de 4-3 maken. De mannen waren weer wakker geschud en gingen weer voetballen. Luuk, die de hele wedstrijd samen met Tobias, keurig aansloot met elke SVA-aanval, veroverde weer de bal. En met een mooie rush langs de lijn, liet hij de hele Velsen-verdediging achter zich. De goede pass die hij daarna op Boy gaf, was niet te missen. 5-3. Daarna liep het even wat minder en werd Velsen wat gevaarlijker. De eerste ballen werden vakkundig gestopt door Twan ‘de man’. Maar op de een of andere manier kon Velsen zomaar gelijk komen, 5-5. Daarna leek Velsen te willen doordrukken. De dieptebal die door hun werd gegeven resulteerde in een levensgevaarlijke aanval. Gelukkig was het Gijs H, die met de aktie van de wedstrijd, met een hakbal zomaar twee spelers van Velsen het bos in stuurde en zo het gevaar uit de aanval weghaalde. Deze aktie gaf de mannen net nog dat beetje kracht om de laatste minuten door te komen. Tobias, die een foutloze wedstrijd speelde, had een mooie bal in petto op Boy. En jahoor, Boy hield zijn zenuwen in bedwang en wachtte net zolang tot de keeper wat deed om hem vervolgens in de andere hoek te schieten, 6-5!
  Mannen, wat heeft het publiek genoten van jullie wedstrijd. En wat speelden jullie als een team. We zijn trots op jullie! Het applaus na de wedstrijd hadden jullie ook dik en dik verdiend.

  Erik Huijgen