• SVA JO10-3 – Vitesse’22 JO10-4
    Vandaag weer een lekkere pot voetbal, althans dat hoopten we. Na een paar mooie wedstrijden, waren de verwachtingen hoog. Want zouden we ook Vitesse aan de zegekar kunnen binden?
    De volgende toppers mochten beginnen. Twan op doel, daarvoor Luuk en Tobias op het middenveld Gijs H, Dave en Tom en in de spits Boy.
    De eerste paar minuten werd er aardig gevoetbald door beide partijen. Een leuke aanval met Gijs H en Dave werd net niet doeltreffend afgeornd. Het eerste schot van Vitesse werd door Twan uit het doel geranseld. De teams leken echt aan elkaar gewaagd. Na 10 minuten waren het dan toch de Castricummers die de bal achter Twan kregen, 0-1. Maar de volgende aanval lieten wij zien waar we goed in waren. Luuk die de bal van zijn tegenstander afsnoepte, hem keurig bij Tom afgaf. Tom die Boy keurig aanspeelde, waarna onze goaltjesdief de bal tegen het net liet bollen, 1-1.
    Deze goal had ons vertrouwen moeten geven, maar precies het tegenovergestelde gebeurden. Vitesse kreeg de overhand. Wat zij heel goed deden was dat ze in balbezit zich vrij liepen, zodat de man met bal meerdere opties had om deze af te geven. Dit resulteerde in 2 identieke aanvallen van hun, met twee keer een dito afwerking, 1-3. Bij de volgende aanval van Vitesse was het Luuk die Twan perfect hielp. Hoe hij het deed, weet hij alleen, maar met een uiterste krachtsinspanning voorkwam hij een doelpunt. Echter was het voor rust toch nog 3 keer raak voor de paars/zwarte, 1-6
    Rust. Nou, Paul en ik hadden wel wat opmerkingen. Het leek alsof het weer, dat steeds beroerder werd, uitwerking had op ons spel. Waar we normaal keihard voor elkaar werken en altijd heel beweeglijk zijn, lukte dat vandaag niet. Dus mannen! Kop op, en probeer er nog een mooie wedstrijd van te maken! Want we weten allemaal dat jullie TOP kunnen voetballen.
    De tweede helft was het allemaal wel iets beter, maar bleek Vitesse – eigenlijk ook wel een beetje – beter te zijn. Het slotakkoord was gelukkig wel voor ons, na goed doorbikkelen van Tobias, werd Gijs J gevonden. Onze Frenkie kreeg de bal bij Dave en die schoot verwoestend in, 2-10.
    Mannen, een wedstrijd zoals vandaag kan altijd eens gebeuren. We staan na al die mooie overwinningen weer met beide benen op de grond.
    Er wordt gekeken of we de volgende weken evengoed kunnen trainen. Door alle Corona-regels zal dat dan niet op de oude tijd kunnen, maar wordt het – indien mogelijk – vervroegd. Het zou dan gaan om de dinsdag van 16.00 tot 17.00. Maar houdt hiervoor Whatsapp in de gaten.