• SVA JO10-3 – ZCFC JO10-2
    Vandaag mochten de mannen weer lekker voetballen. Het zonnetje straalde lekker op het sva-complex. Ze hadden inmiddels een maand lang niet gevoetbald, door Corona en de schoolvakantie. Maar de plezier vooraf, was een goed teken. De JO10-3 zouden ZCFC wel effe een poepie laten ruiken. We begonnen met Twan op doel, daarvoor Tobias en Luuk, op het middenveld Gijs H en Dave en voorin onze jarige spits Boy. In de wissel hadden we Tom en Gijs J. De wedstrijd was koud begonnen, maar de mannen van ’t Kalf hadden de bal al achter Twan liggen, 0-1. Alhoewel het al 11 uur was, leken we nu pas wakker. Want wat gingen we na deze goal goed voetballen. We hadden een duidelijk overwicht, maar nu alleen nog maar de kansen afmaken. Eerst een mooie bal van Tobias op Boy, maar hier kon de keeper nog redding bieden. Maar nadat Gijs H de bal meteen veroverd had, kon hij Luuk vinden. Luuk, die zijn eigen fanclub had meegenomen, speelde Dave in. Die bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit, 1-1. Gijs Jak voelde zich als een vis in het water en had aan de rechterkant een paar mooie trucjes in huis. Gijs: “volgens mij is de tegenstander nu nog duizelig van jouw acties”. Na een mooie pass op Tom, kon onze linkspoot Dave weer vinden. Dave dacht, wat net werkte, zal vast nu ook werken en haalde weer snoeihard uit, 2-1. Uit de spaarzame counters van ZCFC hadden wij nog altijd Twan, Luuk en Tobias die achterin als een huis stonden en geen centimeter ruimte gaven aan ZCFC. Nog twee leuke aanvallen van ons, waarbij Gijs H en Dave de keeper op hun weg vonden.
    RUST. Mannen, jullie speelden de eerste westrijd echt als een team. Ik denk dat het publiek aan het genieten was. Paul en ik in elk geval wel.
    De tweede helft startten we vol goede moed, maar helaas was het weer de tegenstander die beter uit de startblokken kwam dan wij. Binnen één minuut lieten wij ons volledig het kaas van het brood eten. Want waar wij dachten de voorsprong te gaan uitbouwen, was het ZCFC dat tweemaal goed en scherp doordrukten, 2-3. Nou mannen, zijn we weer wakker??? De achterstand deed de mannen plots nog beter doen voetballen. Na een mooie solo van Dave, kon hij zijn goede actie ook doeltreffend afronden, 3-3. Het was weer helemaal gelijk, maar niet voor lang. Want waarbij ZCFC alleen maar aan verdedigen kon denken, waren het onze rood-wiite leeuwen die naar voren liepen. Een mooie bal van Twan op Tom, werd nog net niet afgemaakt. Maar bij de volgende aanval was het weer Dave, nu op aangeven van Boy, die de 4-3 maakte. Nog was Dave zijn honger niet gestild, want ook de 5-3 maakte hij, nu naar goed doorgaan van Luuk. Waarbij Gijs H de tegenstander vakkundig belette om er tussen te komen. Weer een snelle uitbal van ons. Tobias dribbelde snel in en had een perfecte pass op Gijs J in petto. Onze Frenkie rondde de bal keurig, via de paal, af 6-3. Uit een goede uittrap van Twan, werd Tom weer gevonden. Tom, die lichtgeblesseerd aan de wedstrijd begon, had een leuke passeeractie en vond Gijs J. En Gijs J schoot weer met scherp, 7-3.
    Mannen, mijn complimenten hoe jullie vandaag gevoetbald hebben. Bij balbezit werd keurig de zijlijn opgezocht en van hieruit probeerden we mooie passjes te geven. Volgende keer de tweede helft ook alert beginnen, zodat we het het onszelf nog makkelijker maken.
    Erik Huijgen