• SVA JO11-3 – De Dijk JO11-6
  Vandaag na een maand weer een echte wedstrijd op (kunst)gras. De afgelopen weken hadden de mannen niet stilgezeten. Lekker gezaalvoetbald en natuurlijk gewoon weer getraind. Dus alle oliebollenkilo’s waren er al weer af. Dus zo scherp als een mes stonden de mannen aan de aftrap.
  In de stromende regen begonnen we met Dave op doel, daarvoor Alex en Tobias, op het middenveld hadden we Gijs H, Gijs J en Mark, voorin de twee snelheidsduivels Nassim en Ilya. Twan was geblesseerd en Boy ziek, beterschap beiden! En Tom stond bij de ‘1’ op doel.
  De wedstrijd startte wat later, daar De Dijk wat op zich liet wachten. Maar goed, 10 minuten later dan gepland konden we toch beginnen. De eerste kansjes waren voor SVA, waarbij we als we even wat zorgvuldiger waren, gewoon hadden kunnen scoren. Daarna lieten de Amsterdammers zien dat ze een paar handige voetballers hebben. Twee keer lieten we ons op dezelfde manier het kaas van het brood eten, 0-2. Maar hierna hadden we wel alle trucjes door en waren Alex en Tobias foutloos en was het Dave die met katachtige reddingen op keurige wijzen veel ballen stopten. Het ging steeds harder regenen, maar het ging nog harder doelpunten regenen. Want bij elke aanval van SVA was het prijs. En zo stonden we met rust 7-2 voor!
  In de rust zochten we de droge kleedkamer op en konden we de meer dan verdiende limonade rustig opdrinken. Met wat kleine tips en opmerkingen, van Paul en mij op zak, begonnen we aan de 2e helft. En de tweede helft schoten we uit de startblokken. Mark die met mooie passjes strooide, Gijs H die er vaak goed tussen zat en Gijs J die als hij de bal had, er altijd wel wat goed mee deed. En dan hadden we voorin vandaag het gouden duo Nassim en Ilya. Ilya die zowel voorin als achterin te vinden was, had de longen van een paard en was niet moe te krijgen. En Nassim die telkens goed met de bal mee liep, en met menig schijnbeweging De Dijk telkens weer verraste.
  Het scorebord maakte overuren vandaag en nadat de goed leidende scheidsrechter affloot, stond er 11-4 op het scorebord. Met Nassim die er vandaag 8 maakte, en Gijs J, Mark en Ilya alledrie 1.
  Mannen, als we met deze inzet blijven voetballen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we een mooi seizoenshelft gaan spelen! We werkten voor elkaar, behielden vaak het overzicht en niet geheel onbelangrijk, met de conditie zat het helemaal goed.
  Van de week weer lekker trainen en dan zaterdag uit tegen OFC, waar we de vorige keer ook tegen speelden. Toen verloren we jammerlijk, dus we hebben wat recht te zetten!
  Erik Huijgen