• SVA JO11-3 – DEM JO11-5
  Vandaag mochten de mannen weer voetballen. Het decor van vandaag was het A-veld. Het was ook weer superkoud, dus de mannen waren allemaal lekker dik en warm aangekleed. De wedstrijd van vandaag was een belangrijke. Konden we mee blijven doen om de bovenste plekken, of moesten we een pas op de plaats maken. De tegenstander was geen makkelijke. Van de vorige wedstrijd tegen DEM wisten we dat ze bijna zonder middenveld speelden. 4 Man achter de bal en 3 echte balletjes afwachters. De vorige keer verloren we met het kleinst mogelijke verschil, dus de mannen waren er op gebrand om de Beverwijkers met een nederlaag naar huis te sturen. We begonnen de wedstrijd met Dave op doel, daarvoor Ilya en Tobias, op het middenveld hadden we Mark, Gijs H en Twan voorin hadden we Tom en Nassim. In de wissel Gijs J, Alex en Boy.
  We begonnen de wedstrijd heel goed. Mooie combinaties en passen waren helemaal geen uitzondering vandaag. Uit een goed uitgespeelde aanval, ik denk wel over 10 schijven, was het Twan die de laatste bal op Tom gaf, maar de keeper van DEM was alert. Ook de Beverwijkers lieten van zich horen. Maar net zo vaak hadden Tobias en Ilya een passend antwoord. En de vele afstandschoten waren allemaal een prooi voor onze Dave. Weer een leuke aanval van ons. Nu was het Alex die Gijs H vrij zag staan. Met een listig balletje werd Mark gevonden, die vervolgens een steekbal op Nassim gaf. En zijn afwerking was er een uit het boekje, 1-0. Het spel bleef op een neer golven, met twee leuke tegenstanders. DEM die het meer van de fysiek moest hebben en onze rood-witte leeuwen van de techniek en doorzettingsvermogen. Maar dat maakte de wedstrijd o zo leuk om te zien. Een hachelijk moment voor ons doel, was uiteindelijk de oorzaak van de 1-1. Zonde, deze goal had niet nodig geweest, we waren even te enthousiast en liepen met te veel man voor de bal.
  Vlak voor rust was het nog Gijs J die een bal op Boy gaf. Zijn goed geplaatste schot vond net het doel niet, zonde!
  RUST. Nou mannen. Voor Paul en mij was het genieten langs de kant. Want wat speelden jullie goed over en je kon echt zien dat er een team stond! Kleine tip was om in plaats van de balletjes zijwaarts over te spelen, ook eens voor de steekbal naar voren te gaan.
  De tweede helft kon denk niemand het koud krijgen. Want wat knokten jullie voor die overwinning. Jullie gaven de tegenstander weinig ruimte. En als er dan toch een schot op doel kwam, zat er een lichaam van ons tussen of was het Dave die elke keer als winnaar uit de strijd kwam. En bij balbezit speelden wij heel slim. Weer een aanval van ons. Met 4 passen waren we zo voor het vijandelijke doel. Een schot van Ilya werd nog gekeerd, maar de rebound was voor Mark, 2-1! Nog 10 minuten te gaan en beide teams deden er alles aan om te scoren. Maar vandaag was er voor beide keepers een hoofdrol weggelegd, want alle goed ingeschoten ballen werden gekeerd door hen. Ik denk dat de uitslag ook makkelijk veel hoger had kunnen uitvallen. Gelukkig trokken wij deze wedstrijd over de streep. Het fluitsignaal van de scheidsrechter werd door ons dankbaar en met veel gejuich ontvangen! Mannen, wat een bere pot speelden jullie! Het applaus van het publiek hebben jullie dik en dik verdiend!

  Erik Huijgen