• SVA JO11-3 – DEM JO11-5
  Op een zonovergoten dag moesten we vandaag tegen DEM aantreden. Dat de Beverwijkers geen geheimen meer voor ons kenden, was duidelijk. Met het toernooitje erbij, was dit de 4de maal dat we tegen elkaar speelden. Telkens een meer dan gelijkwaardige tegenstander. We wilden laatste wedstrijd van het seizoen mooi afsluiten, dus de mannen beloofden een mooie pot voor te schotelen. We begonnen met Twan op doel, daarvoor Tobias en Gijs J, op het middenveld hadden we Dave, Mark en Ilya en voorin stonden Boy en Nassim, in de wissel Gijs H en Alex.
  Het eerste deel van de wedstrijd was compleet voor ons. Met leuke combinaties werd telkens de vrije man gevonden. Twan die alert reageerde op een dieptebal van DEM speelde Tobias aan. Met een bekeken bal op Mark deed hij het enige juiste. Mark die zich met de vrije ruimte wel raad wist, bediende Dave op zo een manier dat er maar een passend vervolg was. Dave was onberispelijk in de afronding, 1-0. En weer een leuke aanval. Nu was het Ilya die zijn hele lichaam in de strijd gooide en zodoende de bal veroverde. Gijs H die zich knap aanbood, speelde Boy aan. Maar het was net dat laatste beetje geluk wat ontbrak. Ook een aanval, opgezet door Alex en bijna afgemaakt door Gijs J deed het publiek op de banken doen staan, alleen nu was het de Beverwijkse keeper die er niet voor niets stond en zijn ploeg op de been hield. Daarna een slordige fase van onze mannen. Waarbij wij het eerste kwartier flink op de bal jaagden en kleine foutjes meteen herstelden, was dat nu even niet zo. DEM die hier dankbaar gebruik van maakten wist zodoende binnen 5 minuten tweemaal te scoren. En alhoewel wij dus het betere van het spel hadden, stonden we wel opeens met 1-2 achter.
  Daarna lekker de mannen met hernieuwde energie de wedstrijd te vervolgen. Nassim was er als de kippen bij om een afvallende bal genadeloos af te straffen, 2-2. Deze goal deed de mannen zichtbaar goed, want het ging plotseling weer lopen. Na een mooie aanval over wel 4 schijven (goed gedaan Tobias/Gijs J/Gijs H/Mark) belande de bal voor de voeten van Dave. En ik weet niet precies was er gebeurde, maar waar iedereen dacht dat Dave ging scoren, was het toch een onbedoelde assist op Nassim dat ons weer op voorsprong deed komen, 3-2. RUST
  In de rust hoefden we niet veel te zeggen, want we waren dik tevreden. Nu zo doorgaan!
  De tweede helft beginnen is toch niet echt ons ding. Je zou zeggen dat de limonade je goed moet doen, maar dat geldt dan zeker ook voor onze tegenstander. Want weer was het voor Twan geen houden aan en stond het binnen een poep en een scheet weer gelijk, 3-3. Daarna ontstond een alleraardigste pot. Ik denk dat de neutrale supporter heeft staan watertanden van het goede spel van beide teams. Waarbij SVA het op een verzorgden manier wilden doen, was het bij de Beverwijkers vooral de lange bal die de boventoon voerden. Weer een leuke combinatie tussen Alex en Boy. Het geplaatste balletje van ‘Pipo’ op ‘onze’ Frenkie was net tekort, want anders had Gijs J die bal zeker door de touwen gejaagd. Weer gingen we op jacht naar de winnende, maar helaas vergaten we terug te verdedigen. Een aanval van de Beverijkers belande via de kluts zomaar in ons doel,3-4.
  Nog een paar leuke aanvallen van onze toppers deed de uitslag niet meer veranderen. Helaas mannen, jullie hebben er voor gestreden en hadden zeker meer verdiend.
  De penalty’s werden allemaal keurig ingeschoten, waarbij de kruising duidelijk de favoriete plek was van onze mannen! Ik probeer in de aankomende weken nog een leuke oefenwedstrijd te regelen, maar we hebben dit jaar weer enorm van jullie genoten. Stuk voor stuk zijn jullie allemaal gegroeid. En over jullie werklust hebben we eigenlijk nooit hoeven klagen gehad. GA ZO DOOR!

  Erik Huijgen