• SVA JO11-3 – FC Castricum JO11-2
  Vandaag mochten de mannen weer lekker voetballen. De wekker moest gezet worden, want om 8.30 uur werd er afgetrapt. Voor de wedstrijd verzamelden we in de kleedkamer, waarbij Paul en ik de mannen wat tips gaven hoe ze op een ‘groot’ veld moesten gaan voetballen en staan. Nadat we de opstelling bekend hadden gemaakt, konden we aan de warming-up beginnen. Gijs J die vandaag de captain was, leidde de warming-up.
  We begonnen met Twan op doel, Tobias en Alex als verdedigers. Daarvoor Mark, Gijs J en Dave en voorin Gijs H en Boy. In de wissel hadden we Nassim en Ilya. De eerste paar minuten kon je duidelijk zien dat beide teams moesten wennen aan het halve veld. Aan allebei de kanten ontstonden er kleine kansjes, waarbij het aan onze kant telkens net niet was en aan de kant van Castricum net wel. Ondanks dat we werkten als rood-witte leeuwen en we leuk en goed voetbal lieten zien was het toch Castricum dat op 0-4 stond. Maar onze toppers lieten zich niet onbetuigd. Een leuke combinatie tussen Mark en Gijs J, resulteerde in een mooie kans voor Boy, die helaas de paal vond. Even later was het wel raak. Tobias die de bal weer veroverde, speelde Dave aan. Dave zette met een mooie bal Nassim in stelling, waarbij Nassim zijn eerste goal voor SVA maakte, 1-4. RUST
  In de rust konden we jullie een groot compliment geven, want ondanks de achterstand speelden jullie prima. De ballen werden goed overgespeeld en achterin hadden Twan, Alex en Tobias het na de snelle tegengoals prima op orde.
  De tweede helft begon zoals hij geeindigd was. Een iets beter SVA kreeg weer een paar mooie kansen. Uit een onderschepping van Gijs H, kon Ilya zomaar doorlopen op de keeper en gewoon de 2-4 scoren. Onze mannen roken bloed en gingen vol enthoussiasme naar voren. Maar omdat wij naar voren liepen, ontstond er voor Castricum meer ruimte bij ons achterin. Twan, die een goede wedstrijd keepte, kon tot 2 keer toe goed optreden. Maar een volgende aanval was zelfs hem teveel, 2-5. Ondanks de achterstand bleven wij de moed erin houden en bleven wij vooral goed voetballen. Mark, die de bal keurig van Alex kreeg aangespeeld , had een mooie rush in petto en gaf zo Nassim een niet te missen kans, 3-5. Kom op mannen, het kan nog gaven Paul en ik jullie mee. Nou, de mouwen werden nog hoger opgestroopt en er werd nog een tandje harder gelopen. Een snelle uittrap van Twan, kwam voor de voeten van Gijs J die met een pass waar Frenkie de Jong jaloers op zou zijn, Nassim in stelling bracht. En weer bleef Nassim uiterst koel, 4-5. En met nog 5 minuten te gaan, was het een goed oplettende Gijs H die Dave de bal aanspeelde. Dave hield keurig het overzicht en zag een vrijstaanden Nassim staan. Zijn voorzet belandde zomaar via de verdediger van Castricum in het eigen doel, 5-5. Nog een paar hachelijke momenten voor ons doel, maar telkens waren het Tobias en Alex die goed verdedigden. Twan die katachtig reageerde op een vlammend afstandschot. En Gijs J en Dave die telkens het overzicht hielden.
  Er werd niet meer gescoord, zodat de einstand 5-5 was. Mannen, het eerste puntje van het jaar is behaald. Wat toonden jullie een karakter na de 0-4 achterstand. Paul en ik zijn dik en dik tevreden hoe jullie vandaag hebben gevoetbald. Van de week weer lekker trainen en dan spelen we volgende week uit tegen ADO’20.
  Erik Huijgen