• SVA JO11-3 – SDW JO11-4
  Vandaag weer een nieuwe kans. Vorige week werden we op een flinke nederlaag getrakteerd, dus de mannen hadden wat recht te zetten. Dit moest dan gebeuren tegen SDW uit Amsterdam. We begonnen met Twan op doel, daarvoor Tobias en Alex, op het middenveld Gijs H, Gijs J en Mark, en voorin Nassim en Dave en in de wissel begon Ilya. Helaas was Boy vandaag nog niet helemaal hersteld, dus die was er nog niet bij. Beterschap!
  Na een paar minuten was meteen duidelijk dat het een echte wedstrijd zou worden. Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, alhoewel het SVA was met de iets betere kansen. De eerste aanval van ons werd nog keurig gekeerd door de Amsterdamse keeper. Maar bij een volgende aanval was het prijs. Een mooie bal van Alex kwam voor de voeten van Gijs ‘Frenkie’, met een bekeken bal werd Dave in stelling gebracht en die wist met dit buitenkansje wel raad, 1-0. Ook SDW liet zich niet onberoerd. Enkele aanvallen van hun stranden bij onze toppers achterin. En die ene bal die wel goed doorkwam, werd door Twan vakkundig gestopt! Een onderschepping van Tobias leidden een volgende aanval in van de rood-witte leeuwen. Gijs H die zich aan de zijkand had aangeboden, gaf de aanval een passend vervolg door de vrijstaande Nassim aan te spelen. Nassim wist zich met een goede aktie langs twee tegenstanders te wurmen om vervolgens ook nog eens doeltreffend af te ronden, 2-0. Daarna werden we wat slordiger en liepen we uit onze positie. Bij balbezit stonden we allemaal achter de bal, waardoor het moeilijker werd om te voetballen. Gelukkig waren de Amsterdammers niet bij machten om hiervan gebruik te maken.
  RUST. Nou mannen, de eerste 15 minuten deden we precies wat we heel goed kunnen. Hard werken voor en met elkaar en steevast de vrije man proberen te vinden. Paul en ik hadden jullie gezegd dit weer op te pakken!
  De tweede helft begon niet zo best. Een complete miscommunicatie zorgen ervoor dat we de tegenstander weer in de wedstrijd lieten komen, 2-1. De tegengoal wakkerden weer wat aan bij de mannen, want ‘opeens’ ging het weer lopen. Mark die fel doorjaagde op zijn mannetje, veroverde de bal. Na deze sterke aktie, gaf hij de aanval ook nog eens een passend vervolg. Nassim was er als de kippen bij om deze aanval te belonen met een doelpunt, 3-1. Dit was een aanzet voor een sterke periode van onze toppers. Ilya die de hele wedstrijd bijna niet op een fout te betrappen was, maakte van 15 meter de 4-1. Zijn bekeken bal, rolde tergend langzaam naar de verre hoek, buiten het bereik van de keeper. Het slotakkoord kwam van Dave. Een zelfopgezette aanval wist hij, na een mooi een-tweetje met Gijs J, tot doelpunt te promoveren, 5-1.
  Mannen, we hebben ons keurig hersteld van de nederlaag van vorige week. Vooral hoe jullie de eerste 15 minuten en de hele tweede helft aan het voetballen waren was top! Zo willen we jullie graag zien voetballen, en vandaag bewees dus ook dat jullie dit kunnen! TOPPERS.
  Het applaus van het publiek was meer dan verdiend. Van de week weer lekker trainen en dan zaterdag tegen en bij Westzaan de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie.
  Erik Huijgen